- Reklama -

Utkání hvězd si zahraje Girgensons a pět mužů z Chicaga

- Reklama -

Svědomití fanoušci Buffala a hokejoví nadšenci z Lotyšska. Když se tyhle dvě skupiny daly dohromady, vyneslo to Zemguse Girgensonse mezi největší hvězdy NHL. Dvacetiletý útočník Sabres je na základě internetového hlasování nominován do letošní All-Star Game. Spolu s ním se za tři týdny představí v Nationwide Areně v Columbusu pět hráčů Chicaga. Jména zbylých účastníků oznámí liga v sobotu.
„Na jednu stranu je to trochu trapné, na druhou zábavné,“ uznává hokejista, kterého si Sabres vybrali v roce 2012 ze čtrnáctého místa. „Přišlo to z ničeho nic. Vím, že lidé doma mě znají, ale nemyslel jsem si, že to dojde tak daleko. Je to hodně bláznivé.“
NHL posbírala více než 35 miliónů hlasů, na Girgensonsovo konto jich přistálo přes půldruhého miliónu. Magickou sedmicifernou hranici pokořili i zbývající členové symbolické zahajovací formace – brankář Corey Crawford, obránci Duncan Keith a Brent Seabrook a útočníci Patrick Kane s Jonathanem Toewsem.  Ve skutečnosti se ale všichni nemusejí sejít ve stejném dresu, podobu obou týmů určí stejně jako v posledních dvou případech „draft“.
NHL zatím nezveřejnila kompletní výsledky hlasování, s nimiž jsme vás na našich stránkách každý týden pravidelně seznamovali. Tady jsou tedy čísla šestice nejlepších: Zemgus Girgensons 1 574 896 hlasů, Patrick Kane 1 232 201, Jonathan Toews 1 217 210, Duncan Keith 1 198 173, Corey Crawford 1 099 504, Brent Seabrook 1 016 992 hlasů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -