- Reklama -

Utkání mezi Blackhawks a Rangers lámalo v New Yorku rekordy

- Reklama -

Středeční šlágr závěru základní části NHL mezi týmy Blackhawks a Rangers se setkal u obyvatel největší severoamerické aglomerace s nevídaným ohlasem. Úspěchy Rangers a bídné výkony Knicks (NBA) vytvořily v New Yorku po čas offseason NFL a off-/preseason MLB ideální konstalaci pro hokejový boom. Zmíněnou mezikonferenční bitvu si tam naladilo rekordních 2.39 % domácností. Větší zájem o zápas regulérní sezóny NHL měli Newyorčané pouze loni, kdy se do ledového hávu oblékl legendární Yankee Stadium (derby NYR-NYI pod širým nebem si připomeňte ZDE).

Drtivou porci zápasů Rangers vysílá regionální kanál MSG a i na něm se hokejovému týmu daří. V TV sledovanosti dokonce poráží své basketbalové konkurenty. V New Yorku ještě loni nepředstavitelný jev.


 Bude vás zajímat:


Klání, o kterém se v zámoří psalo jako o možném preview letošního finále play-off, byla věnována patřičná pozornost také v Chicagu. Výhru 1:0 si nenechalo ujít 5.29 % tamních domácností. Blackhawks se tak i nadále přetahují s Bulls (NBA) o pozici druhého nejpopulárnějšího chicagského týmu.

- Reklama -


V celých Státech si utkání vysílané v rámci Wednesday Night Rivalry naladilo 787 tis. diváků, čímž se souboj mezi Chicagem a New Yorkem Rangers stal druhým nejsledovanějším hokejovým přenosem na NBCSN v této sezóně.
Pro srovnání uvádíme přehled nejsledovanějších přenosů vybraných soutěží v USA v období 13. – 19.3. 2015:

soutěžutkání sledovanost v tisících divákůstanice
NCAAB (univerzitní basketbal)Notre Dame/North Carolina 3314ESPN
NBACleveland/Miami1890ESPN
NHLChicago/NYR787NBCSN
EPL Tottenham/Manchester752NBCSN
MLSHouston/Orlando361UniMas + UDN

Pozn.: Uváděny jsou pouze přenosy na kabelových stanicích.
Průměrná sledovanost utkání základní části NHL na NBCSN činila v minulém ročníku 351 tis. diváků. Data z probíhající sezóny zveřejní společnost NBC v dubnu.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -