- Reklama -

Útočník Capitals se opřel do Trumpa: Je to rasista, nenavštívím ho

- Reklama -

Fanda NHL
Washington je stále ještě jednu výhru od historického zisku Stanley Cupu, to ale nebrání některým novinářům ptát se hráčů na potenciální návštěvu Bílého domu už nyní. Ve středu byl takto dotázán útočník Capitals Devante Smith-Pelly a jeho odpověď může mnohé překvapit. Setkání s Donaldem Trumpem hokejistovi afroamerického původu příliš neimponuje.
„Věci, co povídá, jsou otevřeně rasistické a sexistické. Některé z nich i celkem nechutné,“ svěřil se Smith-Pelly kanadskému deníku National Post. „O politiku se příliš nezajímám, neznám jeho další názory, s jeho rétorikou však nesouhlasím.“

A jak se tedy pětadvacetiletý rodák z Toronta ke schůzce s americkým prezidentem staví?
„Neprobíralo se to tu, ale myslím, že já jsem se už rozhodl,“ naznačil Smith-Pelly, že pozvánku k nejmocnějšímu politikovi na světě odmítne. Shledání šampiónů velkých severoamerických soutěží s prezidentem USA přitom patří k zažitým tradicím.
Washingtonský křídelník se takto vyjádřil jen dva dny poté, co Trump zrušil návštěvu týmu Philadelphia Eagles z NFL. Vládce Bílého domu tímto způsobem zareagoval na vyjádření některých hráčů amerického fotbalu, kteří předem deklarovali svou neúčast.

„Eagles chtěli poslat menší delegaci, ale tisíce fanoušků, kteří se hodlali akce zúčastnit, si zaslouží něco lepšího,“ uvedl Trump.
Případnou navštívenku do Washingtonu by odmítli také basketbalové hvězdy LeBron James a Stephen Curry.
„Vím, že ať vyhraje tuto sérii kdokoliv, nikdo nechce být pozván,“ uvedl James, jenž v těchto dnech bojuje o titul v NBA Finals.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -