- Reklama -

Útočník Ondřej Kaše podepsal nováčkovskou smlouvu s Anaheimem

- Reklama -

Do National Hockey League míří další český mladík. Chomutovský útočník Ondřej Kaše podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Anaheimem. Kalifornský celek to uvedl na svém oficiálním webu. Kontrakt mu zaručuje roční výdělek 650 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stabilního člena českých mládežnických reprezentací draftovali Ducks loni v sedmém kole jako 250. v pořadí. Kaše je technicky vybavený a rychlý útočník s výborným tahem na branku, který je schopný vnímat hru a veškeré dění na ledě.
Pochvaly se mladému křídlu dostalo od zámořských skautů také za to, jak obratně umí operovat s pukem na malém prostoru. Přestože devatenáctiletý křídelník měří jen 182 centimetrů, nebojí se chodit do soubojů proti mnohem urostlejším a tvrdším soupeřům.
Pro velký hokej vychovali Kašeho nejen v rodné Kadani, ale i v Chomutově, v jehož mládežnických týmech působil v rozmezí let 2009-12. V ročníku 2012-13 odehrál v dresu Kadaně devět zápasů v první hokejové lize a o rok později se stal stabilním členem seniorského celku Chomutova. V Tipsport extralize 2013-14 absolvoval 43 utkání, ve kterých zaznamenal pět gólů a shodný počet asistencí.

Letos Piráti zvládli náročný úkol v podobě okamžitého návratu do Tipsport extraligy a Kaše jim k tomu výrazně pomohl, když se stal nejproduktivnějším hráčem týmu v play off první ligy. V jedenácti zápasech vstřelil šest branek a na pět dalších přihrál. V baráži o hokejovou Tipsport extraligu nastoupil ve dvanácti zápasech, připsal si v nich tři branky a shodný počet asistencí.
Dvakrát si Kaše zahrál na mistrovství světa hráčů do dvaceti let.
Foto: piratichomutov.cz

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -