- Reklama -

Úvodní nominace USA na MS se neobešla bez hráčů z univerzitní soutěže

- Reklama -

V úvodní třináctičlenné nominaci USA na hokejový šampionát v Rusku, kde budou Američané obhajovat bronz z Prahy, nalezneme i hráče z univerzitní soutěže NCAA. Konkrétně se jedná o útočníky University of Michigan J.T. Comphera, Kylea Connora a Tylera Motteho. Z NHL bylo do družstva zařazeno devět hokejistů.
Informaci přinesly oficiální stránky organizace USA Hockey.
Už v březnu byl vybrán do týmu talentovaný útočník Curychu Auston Matthews, pravděpodobná jednička letošního draftu NHL (o nadějném Američanovi čtěte více ZDE). Tento týden se pak dostalo do nominace dalších dvanáct hráčů, z nichž mají zkušenosti z předchozích mistrovství pouze čtyři z nich – Matt Hendricks (2015),  Connor Murphy (2015), Nick Foligno (2010, 2009) a Jake McCabe (2014).
Spojené státy se v květnu představí v petrohradské větvi šampionátu, kterou budou sdílet se Slovenskem, Běloruskem, Kanadou, Finskem, Francií a Maďarskem. Na cestě za úspěchem je povede kouč New Jersey John Hynes.
První nominace USA na MS v Rusku:
Brankáři: Mike Condon (Montreal, NHL), Keith Kinkaid (New Jersey, NHL).
Obránci: Noah Hanifin (Carolina, NHL), Jake McCabe (Buffalo, NHL), Connor Murphy (Arizona, NHL), Chris Wideman (Ottawa, NHL).
Útočníci: J.T. Compher (University of Michigan), Kyle Connor (University of Michigan), Nick Foligno (Columbus, NHL), Matt Hendricks (Edmonton, NHL), Patrick Maroon (Edmonton, NHL), Auston Matthews (Zürich Lions), Tyler Motte (University of Michigan).
Do výběru USA byl vybrán i útočník Columbusu Nick Foligno:

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -