- Reklama -

Už nebylo kde brát. Do Winnipegu přichází obránce Harrison

- Reklama -

Když po čtvrtečním tréninku Tryskáčů oznámil hlavní kouč Paul Maurice, že k dosud zraněným elitním obráncům Tobiasi Enströmovi, Jacobu Troubovi a Zachu Bogosianovi přibyl navíc Mark Stuart, bylo jasné, že krizovou situaci pouhé doplňování z vlastních zdrojů nevyřeší. O pár hodin později proto ve Winnipegu s otevřenou náručí vítali Jaye Harrisona, kterého získali z Caroliny výměnou za šestou volbu v příštím draftu.
„Stuartovo zranění rozhodně nebylo zprávou, kterou bychom potřebovali slyšet,“ posteskl si Maurice. „Už nemáme moc obránců nazbyt. Jsme ve stejné situaci, jakou jsem avizoval před dvěma dny. Osud nám není nakloněn, musíme si s tím poradit.“
S dvaatřicetiletým Harrisonem se šéf lavičky Jets dobře zná z dob, kdy ho vedl v Torontu a v Carolině, předtím ho měl pod dozorem také na farmě Javorových listů. Je tedy  jasné, kdo byl iniciátorem trejdu.
„Paul a já  jsme o Jayovi vedli dlouhé debaty a došli jsme k názoru, že by do naší sestavy velice dobře zapadl,“ potvrzuje generální manažer Winnipegu Kevin Cheveldayoff. „Paul mi toho o Harrisonovi řekl hodně jako o osobnosti. Pokud jde o hráčskou stránku, domnívá se, že do šatny dobře zapadne.“
Za Maple Leafs a Hurricanes odehrál Jay Harrison v předchozích osmi sezónách 317 zápasů s bilancí 20+46. V tomto ročníku nastoupil za Carolinu k dvaceti utkáním, v nichž zaznamenal gól a tři asistence, na ledě pobyl v průměru šestnáct a půl minuty za zápas.
Hráči, které má rodák z kanadské Oshawy nahradit, jsou mnohem vytěžovanější. Enström, jenž se vrátí do tréninkového procesu začátkem ledna, stráví mezi mantinely kolem pětadvaceti minut. Ice-time Jacoba Trouby, který kvůli zranění v horní části těla určitě vynechá celý příští měsíc, činí 23:33. Bogosian zaostává o tři čtvrtě minuty, do půlky ledna se na tom nic nezmění. Jediný Stuart neodehraje za večer celou „čistou“ třetinu, ale chybí mu do toho pouze pár sekund.
Trenér Paul Maurice ordinuje svým svěřencům přísně defenzivní taktiku (s průměrem 2,25 inkasovaného gólu na zápas jsou třetím nejlepším celkem v lize), stávající situace ho v jeho filozofii ještě utvrdí.
„Hráči neuslyší jiné pokyny, než jaké slýchali v posledních čtyřech nebo pěti měsících,“ přikývne hlavní kouč Tryskáčů. „Máme určité přednosti a dovednosti a budeme se je snažit využít. Velký díl zodpovědnosti připadne našim útočníkům, centr se stane dalším obráncem. Budeme po nich žádat, aby se chovali správně na celém hřišti a tím minimalizovali čas strávený ve vlastním pásmu.“
„Hlavním cílem je předvádět v období, kdy nám chybí klíčoví hráči, lepší týmovou hru. Jsme k tomu nuceni. Odehráli jsme solidní zápasy založené na naší bojovnosti a teď potřebujeme doladit detaily,“ uzavírá Paul Maurice.
Foto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -