- Reklama -

Uzavře Havlát zámořskou kariéru tam, kde ji začínal, tedy v Ottawě?

- Reklama -

Dres Ottawy oblékl Martin Havlát naposledy na jaře 2006, než byl vyměněn do Chicaga. O devět roků později je možné, že ho obleče znovu. I když zatím jen tréninkový – a ani to není stoprocentně jisté.
Hráčův zámořský agent Allan Walsh měl prý několik telefonátů s generálním manažerem Senátorů Bryanem Murraym, během nichž diskutovali o možnosti, že by český útočník v září nastoupil na zkoušku do přípravného kempu kanadského klubu. Z informací zveřejněných v listu Ottawa Citizen není zřejmé, která strana jednání iniciovala.
Kdyby se mladoboleslavskému rodákovi podařilo vybojovat si místo v sestavě Senators, s velkou pravděpodobností by udělal poslední zámořské hokejové kroky tam, kde jeho cesta započala. 34letý křídelník sužovaný zraněními totiž uvažuje o konci aktivní kariéry, ale nabídka z NHL by určitě způsobila odklad jeho vstupu mezi hokejové důchodce.


Martin Havlát v minulé sezóně:


Havláta draftovala Ottawa v roce 1999 z 26. místa, o rok později už patřil ke stálicím její sestavy. Do výluky za ni odehrál skoro tři stovky zápasů; co je však ze současného pohledu důležité, maximální počet jeho absencí za sezónu se tehdy rovnal patnácti. Zdá se to být hodně, ale v porovnání s tím, jak ho později vyřazovala ze hry různá zranění, to není vysoké číslo.
V prvním ročníku po výluce nastoupil držitel zlaté medaile z MS 2000 za Sens k osmnácti zápasům, následně byl v rámci trejdu mezi třemi kluby nabídnut Jestřábům. V Chicagu strávil tři roky, následovaly dvě sezóny v Minnesotě. To bylo období, kdy Havlátovo tělo docela drželo. Po příchodu do San Jose Sharks, kterým patřil tři roky, už to bylo mnohem horší. Loňských 40 startů za New Jersey tuhle bilanci jen dokresluje, i když výše zmíněné odkazy ukazují, že občas v tom byl „nevinně“.
Během čtrnácti sezón v National Hockey League si Martin Havlát připsal 788 startů, což je v průměru 56 utkání za rok. Na produktivitu si ovšem jeho zaměstnavatelé nemuseli často stěžovat, zaznamenal 241 branek a 352 asistencí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -