- Reklama -

V Anaheimu mají splněno, smlouvu podepsal i Hagelin

- Reklama -

Před týdnem Jakob Silfverberg, včera Carl Hagelin. Zprávy o dění v Anaheimu by se nechaly psát přes kopírák. Další švédský útočník, který se 1. července stal chráněným volným hráčem, další čtyřletá smlouva. Jen finanční podmínky se malinko liší, Hagelin dostane šestnáct mil. dolarů, tedy o milión víc než jeho krajan.
„Věděl jsem, že jednání mezi mým agentem a Ducks probíhají dobře, takže bych neřekl, že jsem byl nervózní. Šlo jen o nalezení správné délky a správných čísel. Čtyřletou smlouvou klub ukázal, že mi věří,“ těší rodáka ze Södertälje. „Z mého pohledu to dopadlo perfektně. Mám před vstupem do sezóny určitou jistotu, cítím se tu být chtěný a cítím, že se můžu stát důležitou součástí mužstva.“
Poslední věty nebyly proneseny náhodně. Hagelin totiž do kačeří rodiny vstoupil až v době draftu, kdy kalifornský klub využil napjaté finanční situace v NY Rangers a získal Švéda spolu se šestou volbou výměnou za Emersona Etema. Oba týmy si navíc prohodily práva volby ve druhém kole.


Mohlo by vás zajímat:


„Nečekal jsem, že budu vyměněn, ale pokud bych si mohl vybrat, kam jít, byli by to Ducks. Je to skvělá organizace a skvělý tým. Jsem nadšený, že o mě měli zájem,“ říkal tehdy. Dnes dodává: „Když se podíváte na soupisku, je tu spousta výborných hokejistů. Pro mě je to velká příležitost dokázat s mužstvem velké věci. Jsem extrémně motivovaný. V téhle lize jste vždycky pod tlakem, bez ohledu na to, jakou máte smlouvu. Když nezvládáte tlak, nemůžete hrát v NHL.“
Během působení u Jezdců, kteří ho v roce 2007 draftovali v šestém kole, zvládl Hagelin v 266 zápasech nasbírat 58 branek a 72 asistencí. V play off přidal 26 bodů ze 73 startů.
Kačeři mají i po podpisu smlouvy s Hagelinem pod platovým stropem více než 8miliónový prostor, ale v nadsázce řečeno, nemají ho jak využít. Soupisku mají prakticky uzavřenou v podobě, v jaké by se měla představit na začátku blížícího se ročníku.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -