- Reklama -

V Buffalu se těší na draft. Na Eichelovi chtějí postavit tým

- Reklama -

Činovníci Buffala Sabres se nemohou dočkat draftu. Loterii o první místo sice vyhráli Edmonton Oilers, Šavlím však zbylo druhé místo, k tomu mají ve své moci ještě volbu číslo 21. V prvním kole tedy budou tahat dvakrát. Všeobecně se čeká, že až si Edmonton stáhne Connora McDavida, Sabres ukážou na Jacka Eichela (na snímku).
„Myslím, že první dva hráči jsou výjimeční. Může na nich stát celý tým,“ říká Greg Royce, hlavní skaut Sabres, kterému bude generální manažer Tim Murray nejvíc naslouchat. „Jestli k nám půjde Eichel, budeme velmi šťastní, protože je to velký talent. Myslím, že McDavid a Eichel budou navždycky srovnáváni, stejně jako třeba Crosby s Ovečkinem.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Možnost draftovat osmnáctiletý americký supertalent přichází zrovna v době, kdy Buffalo zoufale potřebuje kvalitního centra. „Eichel je elitní bruslař s neuvěřitelnou rychlostí a výbušností,“ říká Royce. „Vidí hru ve zpomaleném režimu, má skvělé vidění a předvídá vteřinu nebo dvě dopředu. Je to hráč, na kterém můžete stavět tým příštích patnáct nebo dvacet let.“
Důležitým článkem bude do příští sezóny nový trenér. Royce věří, že Dan Bylsma bude pro Eichela dobrým učitelem. Ostatně v Pittsburghu vedl mladé talenty světové velikosti Sidneyho Crosbyho nebo Jevgenije Malkina, kteří teprve dorůstají do středních let.
„Dana teprve poznávám, nicméně vypadá jako kvalitní komunikátor, chlap, který může učit,“ dodává Royce. „Určitě bude schopný Jackovi vysvětlit nejen, co má dělat, ale hlavně jak to má dělat. Má zkušenosti s hvězdnými hráči z Pittsburghu, takže bude moci Jackovi ukázat, jak se pohnout vpřed. Myslím, že by nám to mohlo vyjít.“
Jak využije Buffalo své další vysoké draftové volby, tady ještě neví. „První dvě místa jsou jasná,“ říká Royce. „Myslím, že existuje shoda i na tom, kdo půjde od třetího do desátého místa. Další pořadí je velkou otázkou. Od jedenáctého místa je to domácí úkol pro nás a taky možnost zasloužit si svoje peníze,“ říká odborník na skauting.

Royce slibuje za Sabres, že vybírat se budou nejen šikovní hráči, ale taky hráči s odpovídající vášní a odhodláním. Buffalo je ve fázi přestavby, hodně hokejistů uvolnilo, stavět teď bude hlavně na mladých. Tým má v zásobě prospekty Sama Reinharta, Michajla Grigorenka, Rusamuse Ristolainena, Nikitu Zadorova, Jake McCabea a další.
„Líbí se mi, co máme v našem systému. Ristolainen, Zadorov nebo Girgensons před sebou mají dlouhou budoucnost. Na 21. a 31. místě určitě taky ještě pořídíme kvalitní hráče, nicméně i tak nebudou tihle kluci na NHL připraveni dřív než za dva nebo tři roky,“ upozorňuje Royce, že obnova Sabres nebude krátkodobá záležitost.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -