- Reklama -

V Calgary rozhodli, jedničkou bude Jonas Hiller. Alespoň prozatím

- Reklama -

Souboj s mladíky v Anaheimu prohrál, ale možná právě to byl ten impuls, který potřeboval. Švýcarský gólman přes léto opustil slunné kalifornské pláže a vydal se na sever do Kanady, kde se jeho novým domovem stalo Calgary.
Ale ani zde neměl na růžích ustláno. V souboji o post brankářské jedničky mu konkuroval (a stále konkuruje) Fin Karri Rämö, který se loni rozhodl pro návrat do nejvyšší kanadskoamerické soutěže.
Po úterním zápase proti Montrealu se trenér Bob Hartley konečně rozhodl – jedničkou bude Hiller. Jeho tým sice prohrál 1:2 po samostatných nájezdech, kouč kanadského klubu však oznámil, že jeho švýcarský svěřenec bude chytat i v pátečním utkání proti Nashvillu.
A tak se také stalo. U jiných týmů zcela běžná praxe, pro Calgary to však mělo specifický nádech. Vůbec poprvé v letošní sezóně odchytal jeden brankář dvě utkání po sobě.
„Je to jednoduché – Jonas je momentálně prostě lepší. Dali jsme si deset zápasů na rozmyšlenou a pak jsme se rozhodli. Ale není to žádný definitivní verdikt, Rammer se může dostat do výborné formy a rázem bude všechno jinak,“ zdůraznil trenér Flames, který se drží jednoduchého klíče při výběru správného gólmana. „Chytáš dobře, tým vítězí, dostaneš šanci příště. Hraješ špatně, šanci dostane tvůj kolega. Tak to prostě chodí.“
A momentálně je tím lepším Hiller. Jeho statistiky ho řadí mezi nejlepší maskované muže v soutěži a především díky jeho výkonům je Calgary nečekaně vysoko v tabulce. Rodák z Falben-Wellhausenu, malého městečka na severu Švýcarska, dovedl svůj tým ke čtyřem vítězstvím v sedmi zápasech. Pouze ve dvou případech vyšlo jeho mužstvo bodově naprázdno.
„Je velmi povzbuzující, že mi trenér věří. Můžu se soustředit výlučně na svoji hru a přestat přemýšlet nad tím, co říkají ostatní. Ale nic to nemění na tom, že se musím nadále zlepšovat, abych si udržel trenérovu důvěru.“
Dvaatřicetiletý brankář se vytáhl především v utkání na ledě Chicaga, které se odehrálo 15. října. Domácí ho zasypali 50 střelami, ale za jeho záda pronikla jediná a stal se tak hrdinou nečekaného vítězství na ledě jednoho z nejlepších týmů posledních let. Celkově na něj šlo během sedmi zápasů 222 střel, ale Hiller inkasoval pouze třináctkrát.
„Jsou to ve výsledku jenom čísla. Důležité je vítězit a sbírat body. Celá zdejší organizace je hladová po úspěchu, a to je přesně to, co jsem postrádal koncem minulé sezóny v Anaheimu,“ řekl Hiller.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -