- Reklama -

V Chicagu vyplouvá na povrch "špína". Je kouč Quenneville na odstřel?

- Reklama -

Blackhawks v této sezóně totálně propadli a po dlouhých deseti letech budou chybět v play-off. V souvislosti s neúspěchem se proto začíná otevřeně hovořit o konci hlavního kouče Joela Quennevillea i špatných vztazích v klubu.
Přiblížit situaci v jednom z nejbohatších celků NHL se v sobotu během pořadu Hockey Night in Canada pokoušel analytik Nick Kypreos.
„Po skončení ročníku se bude ve velkém spekulovat o mančaftech, které zvažují trenérskou výměnu, přičemž nejzajímavější bude situace v Chicagu…v našem byznysu není žádným tajemstvím, že Stan Bowman (generální manažer – pozn. NHLnews) a Joel Quenneville nemají zrovna nejlepší vztahy,“ prozradil expert kanadské stanice Sportsnet.
Kypreos upřesnil, že vztah mezi generálním manažerem a hlavním trenérem se zhoršil během loňského draftu, kdy se Quenneville až se zpožděním dozvěděl, že jeho tým vyměnil útočníka Artěmije Panarina do Columbusu (trejd si připomeňte ZDE).
„Mnoho lidí nyní vzhlíží k prezidentovi klubu Johnu McDonoughovi, aby situaci jednou a provždy vyřešil,“ řekl Kypreos.
Jednou z variant je tedy i předčasné ukončení kontraktu s Quennevillem, které má v současné smlouvě platné ještě dva roky s garantovaným výdělkem 12 miliónů dolarů.
Devětapadesátiletý odborník patří mezi nejlepší trenéry NHL, když za posledních osm let přivedl Chicago k zisku tří Stanley Cupů. Nyní se však jeho mužstvo nachází na chvostu Centrální divize a poprvé pod jeho vedením nebude hrát ve vyřazovacích bojích.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -