- Reklama -

V Columbusu čekají od Brendana Saada góly i úlohu lídra

- Reklama -

Po každém vítězství ve Stanley Cupu se muselo Chicago rozloučit s některými důležitými hráči. Letos neudrželo Brandona Saada, který podepsal smlouvu s Columbusem. Modré kabáty si od posily hodně slibují. Saad by jim měl nabídnout vysokou produktivitu, v novém klubu s ním počítají do první útočné formace.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenér Todd Richards si ale slibuje od Saada ještě mnohem víc. Dvaadvacetiletý útočník by měl jako dvojnásobný šampión převzít také vůdcovskou roli v kabině.
„Chci, aby sem přišel a byl Brandonem Saadem od samého začátku a napořád,“ řekl trenér pro klubový web. „Jsou věci, kterými může přispět jak v herních situacích, tak v trénincích. Může toho hodně přinést i do šatny. Vítěznou náturu, sebevědomí. Víru ve vítězství. On ví, co to obnáší.“
„Víme, jakým typem hráčem je,“ pokračoval kouč. „Je to upřímný, tvrdě pracující hráč. Je rychlý a umí zakončit. Byl na skvělém týmu, přijde sem a měl by náš tým učinit lepším. O tom nepochybuji.“
Saad má za sebou nejlepší sezónu v kariéře. Loni nasbíral v Chicagu 52 bodů a nastřílel 23 branek. V play off přidal osm přesných tref a jedenáct bodů. Mladý útočník už se připravuje s dalšími hráči v Pittsburghu, do Columbusu přiletí na začátku září.
Blue Jackets si od něj slibují, že pomůže jejich mužstvu do play off. Loni jim uteklo hlavně kvůli slabému začátku. Na konci základní části sice Blackhawks finišovali a vyhráli dvanáct z posledních třinácti utkání, na postup to ale bylo málo.

V klubu věří, že příchod Saada mužstvo pozvedne. „Čtete noviny, nažhaví vás to,“ říká trenér Richards. Očekávání prý jsou ale stále stejně vysoká. „Na tom se nic nemění,“ dodal. „Čeho chceme dosáhnout, to se nemění, je to stejný cíl každý rok. Chceme se porvat o Stanley Cup.“
„Když cítíte, že jste lepší tým, očekávání a vnější tlak se přenáší do vaší hry. Pro každého to bude stejné, očekávájí se vítězství. Je to jednoduché až prosté,“ uzavírá kouč.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -