- Reklama -

V lednu vládl nováčkům Barzal

- Reklama -

V říjnu získal ocenění pro nejlepšího nováčka měsíce Clayton Keller z Arizony, který vtrhl do NHL ve velkém stylu. Následující dva měsíce ovládl Brock Boeser z Vancouveru. V prvním měsíci nového roku ale všem zelenáčům vévodil Mathew Barzal z New York Islanders.
Dvacetiletý centr zaznamenal v uvedeném období ve třinácti duelech 15 bodů za tři branky a dvanáct asistencí a byl ze všech nováčků nejproduktivnější. Až za ním skončili v hlasování Yanni Gourde z Tampy (6+2), spoluhráč Ryan Pulock (2+6), český forvard Pittsburghu Dominik Simon (4+3) a snajpr z Chicaga Alex DeBrincat (4+3).


Nejvíce se rodákovi z Coquitlamu v provincii Britská Kolumbie vydařily dva duely uprostřed měsíce. 13. ledna si ve slavné Madison Square Garden už podruhé v sezóně připsal pět bodů za zápas (2+3), o dva dny později v Montrealu přidal další tři body (1+2). Celkem bodoval v osmi ze třinácti lednových zápasů.
S jednapadesáti body (16+35) aktuálně suverénně vévodí kanadskému bodování nováčků a vedle Brocka Boesera a Charlieho McAvoye je nejžhavějším favoritem na zisk Calder Trophy. Jeho samotného ale mnohem více zajímá postup Isles do play-off. Moc dobře si uvědomuje, že po dvou porážkách je potřeba zabrat. „Je to hodně těsný souboj,“ říká k současnému postavení v tabulce.
Pokud by udržel nastolené bodové tempo, posunul by se ještě před koncem své první sezóny v NHL do stovky nejproduktivnějších hráčů v klubové historii. Už šestkrát si během nováčkovské sezóny připsal v utkání alespoň tři body, čímž vyrovnal výkon Mikea Bossyho.
„Z individuálního hlediska to byla vydařená první půlka sezóny, ale já se chci neustále zlepšovat. Chci mít vliv na hru v mnoha aspektech, ne jen pokud jde o body. Mým cílem v této sezóně je být lepší zápas co zápas,“ konstatuje šestnáctka draftu z roku 2015.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -