- Reklama -

V New Jersey se chystají ocenit klubové legendy

- Reklama -

První z nich pomohl vybudovat jednu z nejúspěšnějších severoamerických sportovních organizací přelomu tisíciletí, toho druhého pasují mnozí do role vůbec nejlepšího gólmana, jaký za 98 let existence NHL brázdil zámořská kluziště. Lou Lamoriello a Martin Brodeur jsou bezpochyby dvě největší osobnosti v historii hokejového klubu New Jersey Devils.
A oba by měli být v průběhu následující sezóny náležitě oceněni za to, že se měrou vrchovatou podíleli na oslnivém vzestupu kdysi mladé a nepříliš movité organizace. Otázkou zůstává, na které datum připadnou oba slavnostní ceremoniály.
„Bude záležet především na tom, jak jim to bude časově vycházet. Jedná se o dvě přední klubové legendy, takže nechceme nic uspěchat. Vše musí proběhnout správným způsobem a ve správný čas,“ řekl generální manažer Devils Ray Shero.
„Není na místě se ptát jestli, ale kdy se tak stane. To zatím nevíme. Jak už jsem uvedl, musí to oběma časově vyhovovat, protože bez jejich účasti by to postrádalo smysl. Zatím mohu říci jediné – pracujeme na tom,“ dodal GM New Jersey.

Martin Brodeur v současnosti zastává post asistenta generálního manažera v americkém klubu St. Louis. Bluesmany čeká 10. listopadu utkání právě na ledě Devils, nicméně podle posledních informací to nevypadá, že by zrovna v tento den měl být trojnásobný držitel Stanley Cupu oceněn.
„Už je tomu více než rok, co opustil tento klub. Přitom debaty na toto téma probíhaly i v době, kdy jsem ještě nepracoval pro Devils,“ řekl Shero, který se stal manažerem New Jersey začátkem května letošního roku.
V průběhu slavnostního večera bude Brodeur nejen vzpomínat na nejslavnější chvíle, které prožil v dresu Ďáblů, ale rovněž se mu dostane pocty, ze které se doposud těší pouze tři hráči v historii New Jersey – obránci Ken Daneyko, Scott Stevens a Scott Niedermayer. Brodeurův dres s číslem 30 by měl totiž vystoupat ke stropu haly Prudential Center a zaujmout tak svoje čestné místo po boku dalších klubových legend.
Na ocet samozřejmě nezůstane ani Lamoriello, novopečený generální manažer Toronta. I když v jeho případě se musí vedení New Jersey popasovat s nevyhovujícím zápasovým harmonogramem. Maple Leafs odehrají v nadcházející sezóně pouze jedno utkání na ledě Devils a to až v závěrečný den základní části.

„Musíme si o tom promluvit a nějakým způsobem to naplánovat. Ale chce to čas. Lou se poprvé po více jak čtvrt století musí vyrovnat s přechodem do jiného klubu. O zábavu má rozhodně postaráno,“ řekl Shero.
„Prostě se to musí promyslet. Rozhodně to není tak, že bychom se oba ceremoniály pokoušeli úmyslně oddálit. Oba budou oceněni, co nejrychleji to bude možné,“ dodal manažer Devils.
https://www.youtube.com/watch?v=p3IsUp2RWuw

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -