- Reklama -

V New Yorku bylo o víkendu živo

- Reklama -

Do obrany přivedl Keitha Yandlea, do útoku Jamese Shepparda, navíc udržel Matse Zuccarella. Generální manažer Jezdců Glen Sather o víkendu vskutku nezahálel. Ale pěkně popořádku…

Keith Yandle

Yandleovo jméno zazní pokaždé, když se hovoří o nejkvalitnějších obráncích současnosti. Navíc se nejedná o hráče, kterému by v létě vypršela smlouva (pětiletý kontrakt za 26 mil. doběhne až příští rok), takže je jasné, že jeho cena byla vysoká. Jezdci poslali do Arizony zadáka Johna Moorea, mladého útočníka Anthonyho Duclaira, druhou volbu v letošním draftu a podmíněnou první volbu ve výběrech v roce 2016.
Coyotes se naopak museli vzdát útočníka Chrise Summerse a čtvrté volby v příštím roce. Navíc přistoupili na požadavek, že polovinu zbývající hráčovy mzdy uhradí.
„Bylo to velmi jednoduché. Jediný způsob, jak provést výměnu s Rangers při jejich platové situaci bylo část mzdy splácet. Taková je realita světa, v němž žijeme,“ říká GM Arizony Don Maloney. „Kdybychom chtěli získat 33letého hokejistu, takovýhle typ výměny bychom nedělali. V případě devatenáctiletého mladíka, který má potenciál nastupovat na křídle elitní formace, a vysokých voleb v draftu přijdete na to, že vás to něco bude stát.“
Řeč je o Duclairovi, kterého Rangers draftovali v roce 2013 ve třetím kole. Kojoti věří, že by v budoucnu mohl navázat na reprezentační spolupráci z MSJ s další z jejich mladých nadějí Maxem Domim.

James Sheppard

Předpokládaný nový vedoucí třetí útočné formace Rangers, za kterého newyorský klub poslal do San Jose čtvrtou volbu v draftu v roce 2016. V ofenzívě ale přetlak nevznikne, protože do Winnipegu odchází Lee Stempniak. Sice výměnou za dalšího forvarda Carla Klingberga, ale ten se jenom přesune mezi záložními celky v AHL.

Mats Zuccarello

Norský forvard byl původně také zralý na výměnu, ještě během víkendu se proslýchalo, že s klubem marně hledá společnou řeč v otázce nové smlouvy. Nakonec ji našli. Poslední slova zněla: čtyři roky za osmnáct miliónů dolarů.
„Jsem jeho velkým fanouškem a modlím se, aby došlo k dohodě,“ přál si ještě v sobotu trenér Alain Vigneault. „Pohled do historie mi říká, že pokud Glen necítí, že by trejd uspokojil organizaci i hráče, netlačí na výměnu za každou cenu.“
Zuccarello za Rangers od roku 2010 odehrál 202 utkání s bilancí 42+86.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -