- Reklama -

V NHL zářil, v Praze o něj nebyl zájem. Trochu mě to mrzí, říká Petr Mrázek

- Reklama -

V Detroitu učaroval trenérům, divákům i novinářům, do nominace nacesivnhl-logo-150x150-3 mistrovství světa se přesto nedostal. Třiadvacetiletý gólman Petr Mrázek odchytal v NHL svou životní sezónu, v play-off měl úspěšnost zákroků 92,47 % a i díky jeho výkonu si Red Wings vybojovali v sérii s Lightning sedmé utkání.
Detroit vypadl dva dny před šampionátem, kdy bylo jasné, že o post jedničky pro mistrovství se poperou Salák, Pavelec a Kovář. Mrázka české trenérské trio neoslovilo.


 Statistiky Petra Mrázka v NHL naleznete zde.


„Je to v Česku a strašně bych si přál, aby mě mohli rodiče vidět na MS. Trochu mě to mrzí, ale takový je sport. Byli jsme blízko do druhého kola, to nevyšlo,“ snaží se ostravský rodák pochopit rozhodnutí hlavního kouče reprezentace Vladimíra Růžičky. Ten byl přitom ochotný přijmout do sestavy obránce Detroitu Marka Židlického (toho nakonec vyřadilo zranění), pro nadějného brankáře již však místo nenašel.
Střídání na postu gólmanské jedničky národního týmu Mrázek sledoval. Alexandra Saláka mu bylo líto.
„Je to škoda. S Ondrou (Pavelcem, pozn. NHLnews) a Kovim (Jakubem Kovářem) to jsou dobří kamarádi. Je to turnaj o pár zápasech, jeden vyjde, druhý ne. Ondra chytal lépe a lépe, výborně ke konci sezony ve Winnipegu (úspěšnost zákroků v play-off 89,05 %, pozn. NHLnews). Přechod z úzkého na široké kluziště není tak lehký,“ chválí Mrázek Pavelce.
„Četl jsem, že jsou průměrní, ale není to jen o gólmanech, ale o celém týmu. Kritika je úplně zbytečná. Je teprve začátek turnaje, mělo by se to nechat na později, ne na teď, když turnaj probíhá,“ nesouhlasí nejlepší český gólman letošních vyřazovacích bojů NHL s kritikou současných reprezentačních brankářů.
Detroitskou jedničku zpovídal reportér ČRo František Kuna:

Petr Mrázek odchytal svůj první zápas v NHL 7. února 2013. Důvěry se mu ale dostalo až v letošní sezóně – v základní části odchytal 29 utkání, v play-off přidal dalších sedm.
Do povědomí české veřejnosti se dostal během mistrovství světa juniorů 2012, kde byl vyhlášen nejlepším brankářem šampionátu. V květnu téhož roku jej trenér Alois Hadamczik nominoval jako třetího brankáře na seniorské mistrovství světa 2012. Svou reprezentační premiéru si odbyl v utkání proti Německu, když byl nasazen na posledních 10 minut zápasu za rozhodnutého stavu 8:1.
Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -