- Reklama -

V první formaci ožil. Jen se tam udržet, tvrdí Fleischmann

- Reklama -

S prosincem nepřišly jen mrazy a potemnělé dny, ale i nová naděje pro českého útočníka Tomáše Fleischmanna, jak oživit své upadají výkony. Třicetiletý forvard vstoupil do letošního ročníku levou nohou, poletoval sestavou sem a tam (občas z ní vypadl úplně), až to vypadalo, že jeho dny na Floridě budou co nevidět sečteny.
Jenže pak se kalendářní rok překulil do své poslední etapy a hned prvního prosincového dne odehráli Panteři neúspěšný zápas na ledě Columbusu. Trenéři se proto rozhodli zamíchat sestavou a přesunuli Fleischmanna na pravé křídlo první formace, kde měl zkusit štěstí po boku Nicka Bjugstada a Jonathana Huberdeaua.
A jak se do té doby trápil, jeho hvězda začala v posledních 11 dnech prudce stoupat. Florida za tu dobu odehrála čtyři zápasy a nové útočné trio bylo nejproduktivnější formací týmu, když nashromáždilo pět branek a osm asistencí. A Fleischmann, který v prvních 21 duelech posbíral jen tři body, si za minulá čtyři střetnutí připsal gól a tři asistence.
„Je skvělé hrát ve formaci, která dostává tolik času na ledě. Ale nejdříve musím trenérům dokázat, že do ní skutečně patřím. Hodně našich hráčů se vrací po zranění zpět do hry a je jenom na mně, abych si svoji pozici uhájil. Musím ze sebe dostat maximum,“ komentoval poslední události český útočník, který se letos dostal dvakrát do situace, kdy jej trenéři vůbec nezařadili do základní sestavy.
V prvních dvou sezónách u Panterů byl Fleischmann nejproduktivnějším hráčem týmu. Ovšem loni přišel krizový ročník, ve kterém posbíral jen 28 bodů v 80 zápasech. A dlouho to vypadalo, že letos bude ještě hůř. Ale teď dostal skvělou příležitost, kterou začal okamžitě zúročovat.
V prvním zápase, ve kterém se objevil tento nový útok pospolu (2. prosince proti Detroitu), sice ještě český útočník nebodoval, ale na ledě výrazně pookřál. Už dva dny na to si připsal gól a asistenci. Jeho tým sice prohrál v nájezdech s Columbusem 3:4, ale první formace zařídila všechny branky Panterů a dohromady posbírala sedm bodů.
„Vždy jsem hrál s Tomem rád. Už loni jsem s ním nastupoval v jednom útoku a projevoval se jako skvělý tvůrce hry. Spolu s Nickem jsou to velmi kreativní hokejisté s výbornou přihrávkou. Já se jen snažím hledat vhodné místo pro zakončení,“ řekl Huberdeau, nejlepší nováček NHL v sezóně 2012-2013. „Naše obranná hra má svoje mezery, ale v útoku fungujeme na jedničku.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -