- Reklama -

V sedmém zápase jsme díky Tuukkovi, prohlásil trenér Bostonu

- Reklama -

Fanda NHLV šestém utkání finále Stanley Cupu měli hráči St. Louis Blues matchball. Když by vyhráli, slavili by svůj premiérový Stanleyův pohár. Bruins si ale i díky přesným zásahům Zdena Cháry a Davida Pastrňáka vynutili rozhodující sedmý zápas.
„Měli jsme dobré momenty. Občas se nám dařilo, měli jsme dost střel, Binnington měl pár dobrých zákroků. Jenom se nám zkrátka nepodařilo dát gól. Ale potřebujeme být lepší,“ hodnotil hru svých svěřenců trenér St. Louis Blues Craig Berube.
Kouč Bluesmanů musel čelit i otázce na psychiku svých hráčů – konkrétně, jak si myslí, že hráči zvládli tlak, který zápas přinesl: „Myslím, že jsme to zvládli v pohodě. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, dvě třetiny to bylo jen o jeden gól. Boston hrál dobře do těla, nedal nám moc prostoru a myslím, že jsme jim ani my nedali ani kousíček ledu zadarmo. Ale abych se vrátil – myslím, že nervozita nebyla problém,“ řekl Berube novinářům.

Hra do těla byla častým tématem na pozápasové tiskové konferenci. Dotazům na ni se nevyhnul ani trenér vítězného týmu Bruce Cassidy. „Zlepšili jsme hru do těla, podařilo se nám z ní vytěžit přesilovkovou branku. Ta nás nastavila na správný směr a od té doby jsme hráli dobrý, chytrý hokej,“ poznamenal Cassidy.
Na tiskovce vyzvedl výkon svého brankáře Tuukky Raska. „Díky Tuukkovi máme možnost hrát sedmý zápas. Celý hokejový svět miluje sedmé zápasy, myslím, že to bude výjimečná noc v Bostonu,“ navnadil fanoušky na nejdůležitější utkání sezony.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -