- Reklama -

V síti! Lightning jistí svatyni megakontraktem

- Reklama -

Tampa Bay podepsala novou smlouvu s hvězdným gólmanem Andrejem Vasilevským. Osmiletý kontrakt má průměrnou roční hodnotu 9,5 mil. dolarů.

Dohoda, jež začne platit od ročníku 2020/21, učiní z 25letého Rusa třetího nejlépe placeného brankáře v NHL. Větší příjem mají už jenom Carey Price (10,5 mil.) a Sergej Bobrovskij (10 mil.). Avšak zatímco zmíněná dvojice získala takto gigantickou smlouvu až ve 29, respektive 30 letech, rodák z Tumeně na ni dosáhl o půl dekády dříve. Příští léto se měl stát chráněným volným hráčem.


Za předchozí sezónu si Vasilevskij vysloužil Vezinovu trofej, když zaznamenal bilanci 39-10-4, průměr 2,40 branky a úspěšnost 92,5 procenta. K tomu se také těšil ze šesti vychytaných nul.
Hráčův agent potvrdil, že obě strany měly zájem na další spolupráci. „Jednali jsme tři měsíce. Pro Andreje bylo důležité, abychom se domluvili co možná nejdřív. Nejlépe před startem sezóny, aby se v ní mohl koncentrovat jen a jen na hokej. Andrej nechtěl čekat a dál jednat, s podmínkami smlouvy je spokojen,“ řekl Dan Milstein pro portál championat.ru.
Bolts se nejnovějším podpisem dostávají do mírných potíží, jelikož jsou pro přespříští sezónu už 14 miliónů nad platovým stropem. Kontrakt navíc stále nemá Braydon Point a nováčkovské dohody budou končit Anthonymu Cirellimu, Mathieumu Josephovi, Michailu Sergačevovi a Eriku Černákovi.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -