- Reklama -

V sobotu zemřel známý hokejový bijec Todd Ewen

- Reklama -

Činovníci St. Louis oznámili hokejovému světu smutnou zprávu, která se týká bývalého kanadského hokejisty Todda Ewena (přezdívka „Zvíře“). Ten se proslavil v National Hockey League jako nebojácný tvrďák, který rozdával rány a nevynechal žádnou bitku. Minulý čas je bohužel na místě.
Někdejší křídelní útočník Blues, Montrealu Canadiens, Anaheimu Ducks a San Jose totiž nečekaně zemřel ve věku devětačtyřiceti let. Todd Ewen skonal v sobotu. CTV Calgary uvedla, že policie klasifikovala Ewenovu smrt jako sebevraždu. Vítěz Stanley Cupu z roku 1993 se údajně střelil do hlavy.
Představitelé St. Louis Blues zveřejnili na klubovém Twitteru toto prohlášení: „Jsme velmi smutní, že jsme se dnes dozvěděli o smrti bývalého hráče Blue Todda Ewena. Naše myšlenky jsou teď s jeho rodinou.“


Urostlý forvard (výška 191 cm, váha 104 kg) se narodil v Saskatoonu. Hlavní část své juniorské kariéry odehrál v týmu New Westminster Bruins (Western Hockey League). V roce 1984 si ho v osmém kole draftu NHL (168. celkově) zamluvili zástupci Edmontonu, ale v jeho kádru se nikdy nepředstavil.

Během jedenácti sezón odehrál v základní části NHL 518 utkání, ve kterých zaznamenal 76 bodů za 36 branek a 40 přihrávek. Na kontě má 1911 trestných minut, což ho řadí na 60. místo žebříčku všech dob. Ve 26 zápasech play off nasbíral 87 trestných minut.
„Jsem hrdý na to, že jsem mohl považovat Todda Ewena za spoluhráče a co je ještě důležitější, za přítele. Nemohu uvěřit, že už tu nejsi,“ rozloučil se se svým někdejším ochráncem slavný americký kanonýr Brett Hull.
Foto: Twitter St. Louis Blues

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -