- Reklama -

V Tampě mám spoustu přátel, ale jakmile padne puk, hrajeme hokej, ujistil St. Louis

- Reklama -

Je dostatečně zkušený, aby si to nepřipouštěl. Martin St. Louis, nejproduktivnější hráč Tampy Bay v historii play off, se chystá zpět do Amalie Areny, kterou dobře zná. Myslet na to ale ve třetím utkání série nebude. Hlavní je úspěch jeho nového týmu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devětatřicetiletý harcovník, jehož tým hraje s Bolts nerozhodně 1:1 na zápasy, už si naštěstí užil návrat do Tampy v průběhu sezóny. „Vracet se sem v základní části bylo určitě náročné,“ řekl po příletu na jih Spojených států St. Louis. „Byl jsem tu hodně dlouho, ale to už je minulost.“
„Tampa bude pro mě i mou rodinu vždycky výjimečné místo. Ale teď se sem vracím jako New York Ranger a chci se s nimi dostat přes konferenční finále a zahrát si o Stanley Cup,“ dodal ostřílený hokejista.
Martin St. Louis strávil v dresu Blesků třináct sezón, v oblasti Tampy žil skoro patnáct let. Celkem odehrál za Lightning 972 zápasů, v roce 2004 zde vyhrál Stanley Cup, je také vítězem Hartovy i Art Rossovy trofeje. Po skončení kariéry bude určitě nominován do Hokejové síně slávy.
Finále konference má zvláštní nádech pro něj i pro Ryana Callahana, za kterého byl v roce 2014 vyměněn z Floridy do New Yorku. V málo vídané výměně kapitánů tehdy oba týmy vyřešily vnitřní spory. Callahan se nedokázal dohodnout s Rangers na novém kontraktu, St. Louis pro změnu ztratil důvěru ve vedení klubu, když ho generální manažer Steve Yzerman opomenul při tvorbě nominace Kanady na olympijské hry v Soči. St. Louis byl tehdy ve vrcholné formě.
„Je to asi jediný okamžik, kdy si můžu říct, že mám na druhé straně spoustu přátel,“ řekl veterán, když dorazil do Tampy. „Něco takového jsem nikdy v minulosti nezažil. Když někde hrajete opravdu dlouho, uděláte si přátele. A nemyslím jen mezi hráči…“
Každý sentiment má ale své hranice, ujišťuje St. Louis. „Je to ojedinělé, ale jakmile padne puk na led, hrajeme hokej a já nemyslím, že budu mít na druhé straně nějaké přátele. Budu se jen snažit pomoci svému týmu vyhrát.“
Statisticky vyjádřeno se to zatím zkušeného útočníkovi příliš nedaří. Ve čtrnácti utkáních play off nevstřelil ani jednu branku, u šesti asistoval. V pondělí se na vítězství 6:2 nad Tampou Bay podílel dvěma asistencemi. Možná se střelecky probere právě v dobře známé aréně.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -