- Reklama -

V tátových stopách. William Nylander nasbíral pět bodů ve dvou zápasech

- Reklama -

William Nylander oslaví 1. května teprve dvacáté narozeniny. Do NHL naskočil před třemi týdny a stále se v ní teprve rozkoukává, nicméně sebevědomí mu roste. V pondělí odehrál proti Calgary svůj zatím nejvydařenější zápas, když nasbíral tři body za gól a dvě asistence a výrazně tak pomohl Javorovým listům k výhře 5:2.
Toronto tak důrazně popírá poslední spekulace, podle kterých se snažilo schválně prohrávat, aby co nejvíc vylepšilo svou pozici v losování pro nadcházející draft, kde bude z prvního místa k mání Austin Matthews. Maple Leafs sice stále drží poslední pozici v NHL, nicméně z posledních sedmi utkání pět vyhráli a aktuálně chytili docela dobrou formu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Minimálně k posledním dvěma výhrám hodně přispěl právě William Nylander, syn slavného otce Michaela, který odehrál v NHL 920 zápasů s bilancí 209 branek a 470 asistencí.
Jeho syn William dostal šanci v prvním týmu Toronta 2. března a v prvních devíti duelech mířil dvakrát do černého. V sobotu si na výhře 4:1 nad Buffalem připsal gól a nahrávku, v pondělí proti Calgary dokonce tři body za branku a dvě asistence, za což byl vyhlášen první hvězdou večera.
Klíčem ke konečnému úspěchy byla Nylanderova trefa z první minuty závěrečné třetiny. Stav po čtyřiceti minutách byl 2:2. Gardiner v úvodu třetího dějství trpělivě držel puk, pak ho prostě přistrčil Nylanderovi a ten ranou z dálky vsítil vítěznou branku.
„Když to cítíte, tak to cítíte a právě dneska to byla tahle noc,“ řekl obránce Javorových listů Jake Gardiner.
4. branka Williama Nylandera v NHL

Nylander neozdobil svůj výkon jen kanadskými body. Byl aktivní ve střelbě, vyhrál devět z osmnácti vhazování a dominantní byl i na puku. Trenéra Mikea Babcocka však nejvíc nadchnul hrou mimo útočné pásmo. Líbí se mu hlavně jeho backchecking.
„Spousta věcí… Víme, že je má,“ přikyvoval pochvalně Babcock.
Zlepšených výkonů devatenáctiletého Švéda si všimli také spoluhráči. „Sebevědomí, určitě,“ řekl například k Nylanderově aktuální pohodě Nazem Kadri. „Když se vám začne dařit a začnete v téhle lize dávat góly, stáváte se sebevědomějším. Jste nebezpečnější s pukem, nepochybujete o sobě. On tohle všechno má, v tomhle smyslu je obdarován.“
Je evidentní, že Nylander dorůstá ve skvělého hráče. O jeho ofenzivních schopnostech není pochyb, na dalších úspěšně pracuje. „Rozhodlo pro něj hlavně to, s jakým nadšením dělá všechny maličkosti. Jak trénuje, jak jí, jak žije. Je šikovný a dostává se do pohody. Ale pořád je to ještě kluk. V téhle lize nějaký čas trvá, než se stanete mužem a opravdovým hráčem,“ varuje trenér Babcock.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -