- Reklama -

V téhle lize není nikdo, kdo by proti němu hrál rád, říká o kapitánovi Anaheimu Andrew Cogliano

- Reklama -

V prvním zápase série s Edmontonem byl z pohledu Anaheimu u všeho důležitého. Ryan Getzlaf vstřelil svůj čtvrtý gól v play off, připsal si přihrávku, zablokoval tři střely a ještě se stihl v závěrečných sekundách poškorpit s obráncem Andrejem Sekerou.
„Někdy je jako zvíře,“ řekl spoluhráč Nick Ritchie. „Vzal to na sebe. Je to náš vůdce.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kačeři sice prohráli 3:5, Getzlafův výkon byl ale inspirující. Byl to příklad, jak by měl ve druhém utkání v Honda Center v pátek večer bojovat každý hráč Anaheimu. Jedině tak je možné uspět.
Anaheim prohrál s Edmontonem první utkání v play off. Předešlého soupeře, Calgary Flames, přejeli Kačeři 4:0. Ducks mají za sebou skvělou sérii. Pokud už na konci základní části někdy prohráli, pak to nebylo v základní hrací době. Od 10. března drželi šňůru 19 utkání, ve kterých po šedesáti minutách neprohráli.
Trenér Randy Carlyle má problém s hrou v oslabení, kterou označil za příliš propustnou. Anaheim inkasoval v početní nevýhodě proti Oilers dvakrát. „Byl to dobrý test,“ řekl Getzlaf ke středeční porážce. „Nečekám od naší party nic jiného než tvrdou práci. Na další utkání musíme být připravení.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V něm bude Kačerům chybět obránce Kevin Bieksa, který ve středu utrpěl zranění ve spodní polovině těla. Carlyle připustil, že nad Bieksovým stavem stále visí otazník a je možná, že bude do pátečního zápasu stav jeho hráče aktualizován. Další obránce Sami Vatanen, který nehrál od prvního duelu prvního kola kvůli potížím v horní části těla, je naopak blízko návratu.

Nejdůležitějším hráče Anaheimu zůstává Ryan Getzlaf, který si v play off drží průměr skoro bod na zápas. Ve 109 utkáních nasbíral 106 bodů (33+73), letos to bylo zatím v 5 utkáních 7 bodů (4+3). Ve středu vyrovnal Coreyho Perryho, oba jsou teď na druhém místě mezi historicky nejlepšími střelci Ducks v play off. První je s 35 zásahy Teemu Selänne. Getzlaf byl také se 73 body (15+58) nejproduktivnějším hráčem týmu v základní části.
„Je to světová třída,“ řekl na adresu soupeře útočník Edmontonu Mark Letestu, který vstřelil dva přesilovkové góly prvního zápasu. „Je to olympionik, skutečný hokejista. Není to nic výjimečného zrovna pro Oilers, on znepříjemňuje život každému.“
„Je to chlap, který řídí tenhle autobus, a když to dělá, tým ho následuje,“ řekl Getzlafův spoluhráč Andrew Cogliano. „Potřebuje jim to dělat těžké. V téhle lize není nikdo, kdo by proti němu hrál rád. Nejen, když proti vám stojí ofenzivně. Je tvrdý, dostane se vám pod kůži. Potřebujeme, aby hrál přesně to, co hraje normálně a je v tom dobrý.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -