- Reklama -

V Torontu to vře, Kessel a Booth se do sebe pustili na tréninku

- Reklama -

Frustrace hokejistů Toronta dosahuje vrcholu. Tým je bez šance na play off a momentálně má na kontě sedm porážek v řadě, naposledy s Jágrovou Floridou. A napětí mezi hráči pořádně bublá – na pátečním ranním tréninku mužstva se do sebe pustili útočníci Phil Kessel a David Booth, odtrhnout je museli spoluhráči.
Hráči bojovali o puk u hrazení, který Booth rychle odehrál, když si Kessel neodpustil menší krosček. To si Booth nenechal líbit a hned na jednu z hlavních hvězd týmu vystartoval. Horkokrevný Kessel neváhal ani vteřinu a už byli oba hokejisté v klinči. Okamžitě k nim přijeli Brewer a Van Riemsdyk a začali je od sebe odtrhovat, přispěchali i další spoluhráči. Kessel pak ještě prohodil pár poznámek směrem k Boothovi.
„To je hokej, takové věci se prostě stávají. Nemyslím si, že by šlo o něco vážného. Kluci jsou prostě z téhle sezóny otrávení. Myslím, že to jen ukázalo naši rivalitu a možná je to dobře. Doufejme, že se nám tahle soutěživost přenese do zítřejšího zápasu,“ komentoval situaci Booth.

Jeden z aktérů konfliktu byl překvapivě vstřícný k otázkám novinářů, ale na dotaz, zda si myslí, že rvačku vyprovokoval Kessel, odpověděl vyhýbavě. „Já nevím, to se musíte zeptat jeho,“ řekl Booth a dodal, že naposledy se pustil do křížku se spoluhráčem někdy na vysoké škole.
„Jsme všichni soutěživí a občas temperament a emoce přetečou. Ale upřímně – o nic vážného nešlo, prostě se jen trochu pošťuchovali, ať už to chcete pojmenovat jakkoliv. To je zkrátka součást tréninku, občas se něco takového přihodí, a nejspíše jste to neviděli naposledy,“ zlehčoval situaci kapitán Maple Leafs Dion Phaneuf.
A vyloučil, že by mezi oběma kohouty byla nějaká vzájemná nevraživost. „Phil je hodně soutěživý a to samé se dá říct i o ´Bootherovi´. Oba na sobě tvrdě makají. Zkoušeli jsme nějaké situace pro přesilovky a prostě to nějak vyplynulo. Byla to jen malá strkanice a už je po všem,“ dodal Phaneuf. Jeho tým čeká v sobotu večer zápas proti Ottawě.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -