- Reklama -

V utkání veteránů pod širým nebem se sešel superútok Hull – Gretzky – Oates

- Reklama -

Strávil zde jen krátký čas, dojem ale zanechal veliký. 18 z 1487 svých utkání odehrál Wayne Gretzky za St. Louis Blues, z 2857 bodů si jich v tomto dresu připsal 21. V sobotu si ho oblékl znovu. A dostal možnost zahrát si se skutečnými legendami, útok Brett Hull – Wayne Gretzky – Adam Oates sice ve skutečnosti v St. Louis ani jinde nefungoval, kdyby to tak ale bylo, určitě by byl obrovskou zbraní.
V sobotu už všem chyběla většina někdejších hokejových dovedností, svoje si ale pořád odehráli. Trojice skvělých útočníků, která posbírala během svých kariér 5688 kanadských bodů, připomněla současným fanouškům svojí velikost.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V předzápase veteránů mezi St. Louis a Chicagem na Busch Stadium vyhráli Blues 8:7. Přestože si Gretzky připsal jen bod za asistenci, pro 40 128 diváků bylo potěšením jej sledovat.
„Spousta zábavy,“ radoval se Adam Oates. „Zahrát si takový zápas na tomto místě před tolika fanoušky je prostě skvělá věc. Ukázalo to, jak hokejové město to tady je. Každý byl rád, že se toho mohl zúčastnit. Ohromná porce zábavy.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Byla zábava zahrát se všemi těmi chlapy,“ přidal se dvaapadesátiletý Hull (na titulní fotografii). „Nejen s hráči, které jste tu přímo zažili, ale i s těmi, kteří přišli až potom, nebo kteří tu hráli přede vámi. Bylo fajn sednout si zase v šatně, pokecat, užít si všechnu tu zábavu. Jsme jen starší, naše těla se mění.“
Wayne Gretzky původně v tomto utkání startovat nechtěl, nakonec se ale nechal přemluvit. Hodně fanoušků si ho přálo vidět v dresu St. Louis. „Tým i samotný sport je tady silnější než kdy jindy a to je reálné pozitivum,“ řekl na adresu Blues.
Samotný zápas pochopitelně měl svá specifika a hráči si je rádi připomněli. „Myslím, že většina hráčů, kteří tu dnes nastoupili, vyrostla na otevřených kluzištích,“ zavzpomínal Gretzky na své začátky v Brantfordu v Ontariu.

„Chlapi jako Adam Oates, Brett Hull nebo já, Keith Tkachuk… tak jsme začínali hrát hokej. Nebyli jsme hned uvrhnuti do krásných, teplých, umělých arén, když jsme byli děti. Byli jsme hozeni ven do minus třicet stupňů, museli jsme se pořádně obléknout, abychom nezmrzli. Právě to ale dělalo tu hru tak krásnou. Všichni jsme to milovali.“
Utkání splnilo i další účel. Podobné setkání hokejisty po letech vždycky potěší. „Sešli se tu hráči, kteří žijí v různých městech, aby si to tady užili a strávili spolu nějaký čas,“ pokračoval Gretzky. „Pokecali o hokeji, o rodinách a dětech, to je vždycky legrace.“
Zápas mladších následovníků, které je v plánu 2. ledna, by měl podle Gretzkého splnit ta nejpřísnější kritéria. „Samozřejmě je tu rivalita mezi St. Louis a Chicagem, nemyslím, že existuje lepší soupeř pro Blues, než je Chicago. Odhaduji, že samotný zápas bude solidní hokejová bitva. Fanoušci si ho určitě parádně užijí,“ uzavřel nejproduktivnější hokejista zámořské historie.
Sestřih z utkání


Titulní foto:  Tim Spyers/Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -