- Reklama -

Vancouver představil novou sochu věnovanou bývalému kouči Quinnovi

- Reklama -

Pat Quinn strávil v dresu Vancouveru dvě sezóny jako hráč a dalších pět sezón strávil na lavičce klubu jako trenér, v roce 1994 dokonce Canucks dovedl až do finále Stanley Cupu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Od soboty si oblíbeného kouče mohou fanoušci připomínat i díky bronzové soše, kterou klub odhalil před Rogers Arenou. Je v životní velikosti a vytvořil ji sochař Norm Williams.


„Pat byl víc než jen kouč a manažer. Byl to přítel a učitel…, vždy se staral o všechny kolem sebe,“ vykládal při slavnostním odhalení sochy prezident Vancouver Canucks Trevor Linden.
„Byl to skvělý muž a impozantní postava. A také velmi zdvořilý a přitom silný. Měl přirozený respekt svých hráčů a tím byl výjimečný,“ dodal bývalý kapitán Kosatek.

- Reklama -


Lindena doprovodili na slavnost bývalí spoluhráči Jyrki Lumme, Stan Smyl a Dave Babych. A samozřejmě nechyběla vdova po zemřelém kouči Sandra a jejich dcera Kalli.
Ta prozradila, jak důležitá pro jejího otce byla olympiáda v Salt Lake City 2002. „Byla to pro něj speciální událost a chtěl si být jistý, že si tuto událost užije se vším všudy jako všichni ostatní sportovci.“
Právě během olympijských her v roce 2002, na kterých dovedl výběr Javorového listu ke zlatým medailím po dlouhých padesáti letech, Quinn často sedával na lavičce před Kanadským domem a sportovci ze všech sportů mohli přisednout a popovídat si s ním o čemkoliv.
A nová socha ztvárňuje Quinna při koučování se soupiskou hráčů v ruce a vedle něj je lavička, na kterou si může kdokoliv sednout.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -