- Reklama -

Vancouver přišel o Henrika Sedina. Na centra prvního útoku Canucks si vyšlápl Grabovskij

- Reklama -

Kapitán Vancouveru Henrik Sedin, který v nedělním utkání na ledě New Yorku Islanders utrpěl zranění v horní části těla, se vrátí do hry zřejmě až po Utkání hvězd NHL. „Pokud nenastanou komplikace, tak se taková zranění hojí přibližně deset dní,“ řekl novinářům kouč Willie Desjardins.
Švédský forvard vynechal pondělní trénink Canucks v AmeriHealth Pavilion v Newarku (New Jersey) a s největší pravděpodobností se co nejdříve vrátí zpět do Vancouveru.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nejspíš ho pošleme zpátky, takže nebude hrát ve zbývajících třech venkovních zápasech týmu na současném výjezdu,“ řekl Desjardins. „Doufáme, že po přestávce vyhrazené pro Utkání hvězd bude připravený nastoupit.“
Dnes čeká Kosatky zápas na Manhattanu proti newyorským Jezdcům, ve čtvrtek hrají v Bostonu a na cestu domů se vydají až po sobotním utkání v Pittsburghu.
Henrik Sedin se zranil v závěru první třetiny (v čase 18:16) po zákroku jednatřicetiletého centra Ostrovanů Michaila Grabovského, jemuž hlavní arbitři udělili trest na pět minut plus do konce utkání za vražení na hrazení.
„Je jasné, že z toho nemá žádnou radost. Chce hrát v každém utkání. Ale musí se smířit s tím, že dokud nebude stoprocentně v pořádku, potřebuje odpočívat. Bude těžké bez něj hrát, snad se nám brzy uzdraví,“ komentoval absenci svého bratra Daniel Sedin.
Druhý nejproduktivnější hráč Vancouveru odehrál v letošní sezóně 44 utkání, ve kterých nasbíral 37 kanadských bodů za devět branek a 28 přihrávek. V prosinci vynechal dva zápasy kvůli zranění v dolní části těla.
Centra elitní formace Canucks, který nastupuje s Danielem Sedinem a Radimem Vrbatou, bude těžké nahradit. Uvolněné místo zřejmě zaujme Jared McCann.
„McCann je mnohem rychlejší než Henrik,“ žertoval s novináři Daniel Sedin. „Každý z nich je jiný. Jared hraje rychle a rád se snaží hrát jeden na jednoho. Hráli jsme spolu před Vánoci a vedl si dobře. V úterý hrajeme proti dobrému týmu a doufáme v náš nejlepší výkon.“

Zákrok Grabovského na Henrika Sedina

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -