- Reklama -

Vancouver urval v San Jose důležité body, brankou pomohl Vrbata

- Reklama -

Po pěti porážkách se Vancouver zvednul a krátce před Vánoci dvakrát zvítězil. Nedělní porážka s Anaheimem 2:1 v prodloužení fanoušky znovu trochu vylekala, i z ní se ale Canucks rychle oklepali. Jako vhodný soupeř posloužilo San Jose, jehož výsledky jsou také jako na houpačce. Žraloci po pěti výhrách v řadě potřetí padli.
V bitvě rivalů od Pacifiku zvítězili na ledě v SAP Centeru hosté z Kanady 3:1 po gólech Horvata, Hansena a Vrbaty. Gólovou korekci výsledku provedl za domácí Joe Thornton, který snižoval za stavu 0:2 z trestného střílení.
„Tohle je tým bojující o play off,“ řekl Radim Vrbata, vyhlášený za třetí gól hvězdou utkání. „Věděli jsme, že šlo o důležitý zápas. Náš útok, aspoň jsem to tak cítil, nehrál v Anaheimu nejlepší utkání. Chtěli jsme se zlepšit. Ráno jsme si dali dokonce zvláštní rozbruslení a vyplatilo se to.“
Vancouver nemá v nadupané Západní konferenci nic jistého. Se 45 body je sice druhý v Pacifické divizi, na první Anaheim ale ztrácí propastných devět bodů a za ním jsou tři týmy se ztrátou do dvou bodů. Také sousední Centrální divize je velmi silná.
„Potřebovali jsme se vrátit s opravdu kvalitním výkonem,“ řekl Hansen. „Víme, že jde o dva extrémně důležité body. Divizní zápasy jsou o čtyři body. Není třeba dívat se dvakrát do tabulky, abyste si uvědomili, že utkání proti San Jose, Anaheimu, Los Angeles nebo Calgary, vlastně skoro proti každému, jsou teď důležitá. Odvedli jsme dobrou práci a Miller nás podržel.“
Právě brankář byl dalším ze strůjců úspěchu Canucks. Bo Horvat otevřel ve 4. minutě skóre, Jannik Hansen ho skoro ve tejný čas další třetiny navýšil na 2:0. Po Thorntonově snížení, jenž byl faulován při brejku a následné trestné střílení vyřešil přesnou ranou zápěstím pod horní tyč, uzavřel ve 28. minutě skóre na 3:1 přesnou ranou z dálky Vrbata.
Zbytek potřebné práce zajistil Ryan Miller, který pochytal 31 střel domácích a byl rozhodně víc zaneprázdněný než jeho protějšek Alex Stalock, na kterého šlo jen 21 střel.
„Nemyslím, že jsme byli moc dobří a skóre to ukazuje,“ řekl sklesle trenér Sharks Todd McLellan. „Je nějaká cena, kterou musíte zaplatit za vítězství, a právě teď nešlapeme na plné obrátky. Hledáme snadné cesty. Primární příklad mohou být přesilovky. Máme spoustu střel, ale nikoho před Millerovou bránou nebo v jeho výhledu.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -