- Reklama -

Vanek se z Detroitu stěhuje na Floridu. Šance hrát s Jágrem je neuvěřitelná, těší rakouského útočníka

- Reklama -

Ofenzivní řady Floridy Panthers před uzávěrkou přestupů vyztužil rakouský forvard Thomas Vanek. Opačným směrem putují obránce Dylan McIlrath a podmíněná volba ve třetím kole draftu 2017.
Vanek Rudá Křídla posílil v červenci 2016, kdy s nimi podepsal jednoletý kontrakt na 2,6 milionů dolarů poté, co ho Minnesota vyplatila z posledního roku tříleté smlouvy znějící na 19,5 milionů dolarů.
„Můj čas v Detroitu jsem si užil. Jsem nadšený, že jdu na Floridu a pomůžu hráčům v boji o play-off. Když jsem odešel z Minnesoty, mluvil jsem s několika týmy. Chtěl jsem jít do mužstva, které by mou hru vidělo stejně, jako ji vidím já. Samozřejmě si uvědomuji, že nejsem nejrychlejší, ale cítím, že umím dobře číst hru a že spoluhráči díky mě hrají lépe,“ prohlásil Vanek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Thomas je zavedený střelec, který naším mladým útočníkům předá znalosti a zkušenosti. Věříme našemu týmu a jsme si jistí, že Vanek pomůže naší přesilovce a obohatí náš klub,“ nechal se slyšet Prezident hokejových operací Panthers Dale Tallon.
„V přesilových hrách jsem dobrý. Doufám, že hráči kolem mě budou lepší. Více se tlačím před branku, a pokud je to místo, kde chtějí, abych se pohyboval, s radostí je poslechnu,“ těší se na nové angažmá Vanek.


Bude Vás zajímat: Výměny na poslední chvíli

- Reklama -

Rodáka z Vídně si zástupci Buffala Sabres zamluvili z celkového pátého místa na draftu 2003. Vanek ve své kariéře dvakrát překonal hranici čtyřiceti branek. V současné sezoně si v 48 utkáních připsal 38 bodů (15+23).
Vanek se těší na spolupráci s Jaromírem Jágrem, kterého považuje za jednoho ze svých idolů.
„Jako dítě jsem hodně sledoval Penguins, Mario (Lemieux) a Jaromír byli mí oblíbení hráči. Jeho kariéra je úžasná. Nejsem nejmladší a možnost být jeho spoluhráčem je neuvěřitelná,“ raduje se Vanek, který doufá, že stihne už čtvrteční zápas Panthers ve Philadelphii, byť poslední mač v dresu Detroitu odehrál v dalekém Vancouveru.
„Bude to hodně dlouhý den, protože poletím přes celou zemi. Zkusím nasednout do letadla a dorazit na utkání včas,“ uzavírá třiatřicetiletý Vanek.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -