- Reklama -

Vánoce se blíží. Kdo dostane pod stromeček nový dres?

- Reklama -

Týdny plynou, spekulace se vrší jedna na druhou, ale inkoustem na přestupových listinách se zatím po čertech šetří. Jestli si některé týmy chtějí zpříjemnit Vánoce nějakou tou štědrovečerní nadílkou, mají nejvyšší čas. Od tohoto pátku až do 27. prosince bude kvůli svátkům přerušena možnost vyměňovat hráče. Takže kdo dostane pod stromeček nový dres? A bude vůbec někdo takový?
„Hodně týmů by rádo provedlo nějakou změnu, ale chybí zde větší ochota druhé strany. Problémem je, že vánoční pauza je v podstatě pouze falešnou přestupovou uzávěrkou,“ uvedlo v pátek výkonné vedení NHL. Nejvíce se hovoří o týmech Buffala, Caroliny, Arizony a Philadelphie.
Generální Manažer Sabres Tim Murray vyvíjí velké úsilí, aby se zbavil křídelního útočníka Chrise Stewarta. Boston, Ottawa, Calgary a Pittsburgh patří mezi největší zájemce. Bohužel pro Murrayho, kanadskému útočníkovi se letos vůbec nedaří. Ve 29 zápasech posbíral jen čtyři body, jedno utkání sledoval pouze jako zdravý náhradník. Jeho cena tak klesla hodně hluboko. „Problémem je, že se trápí…hodně trápí. Na výkony z let minulých zatím nenavázal,“ zní hlas ligového vedení.
Buffalo má ještě na skladě obránce Tylera Myerse, kolem kterého krouží Detroit s Anaheimem a v závěsu se drží Olejáři z Edmontonu. Přestupové rozhovory zatím drhnou na přemrštěných požadavcích ze strany Buffala.
Stále se čeká na to, jestli se konečně pohnou ledy i v případě Philadelphie. Generální manažer Ron Hextall sice sveřepě tvrdí, že se k žádným změnám nemá, ovšem slova se ne vždy shodují z činy. Minimálně v případě Vincenta Lecavaliera se hodně diskutuje o tom, jestli si vůbec ještě najde svoje místo v sestavě Letců. Svazujícím faktorem je jeho smlouva, která má platnost do léta 2018 a v průměrně mu vynáší 4,5 miliónů dollarů ročně. Hovoří se také o možném odchodu obránců Lukea Schenna, Braydona Coburna a Nicklase Grossmanna.
Manažer Caroliny Ron Francis by rád vyměnil některé ze svých beků. V kuloárech se mluví i o slovenském obránci Andreji Sekerovi. S Hurricanes to jde od desíti k pěti a pokud nedojde k razantnímu zlepšení, budou na konci sezóny patřit k velkým adeptům na zisk Connora McDavida, předpokládané jedničky přištího draftu. Dlouhodobě se přetřásá i téma výměny Erica Staala, ale kapitán Canes se zřejmě stěhovat nebude.
V Denveru je zatím ticho po pěšině. Jak generální manažer Joe Sakic, tak trenér Patrick Roy zatím projevují nebývalou trpělivost. Ale když byli v létě do mužstva přivedeni veteráni Brad Stuart a Daniel Briere, vedení klubu určitě nepředpokládalo, že by mělo Colorado na jaře příštího roku chybět v play off.
Ale hrozba absence ve vyřazovací části je den ode dne aktuálnější. Odchod útočníka Paula Stastneho zatím zanechává těžké jizvy na výkonu celého týmu. Joe Sakic tak byl povolán, aby situaci urychleně řešil, ale moc se k tomu nemá. Avalanche by měli v ideálním případě posílit defenzívu, které schází právě zraněný Stuart.
A co by to byly za přestupové spekulace, kdybychom vynechali Edmonton. S kanadským týmem to vypadá bledě a podobně jako Carolina bude zřejmě šilhat po nejlepších draftech. K mání je křídelní útočník David Perron, za kterého by GM Craig MacTavish rád získal schopného centra. Hojně se přetřásá i jméno Jordana Eberleho, především v souvislosti s Bostonem Bruins. Naopak Ryan Nugent-Hopkins se jeví jako nedostižná akvizice.
A nakonec zamíříme mezi pouštní lišky. Vedení Arizony by si přálo trochu slevit s výdajů na platy hráčů, byť je mužstvo předposlední v západní konferenci. V centru zájmu jsou útočníci Shane Doan, Antoine Vermette a Mikkel Boedker. Defenzívu by mohli opustit Keith Yandle i český zadák Zbyněk Michálek.
Ať už se před Vánoci na přestupovém trhu něco uděje nebo ne, tyto spekulace asi jen tak nevychladnou. Definitivně jim zatne tipec až začátek března, kdy se možnosti výměny hráčů definitivně uzavřou. Ale to už předbíháme…
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -