- Reklama -

Vánoční přestávka nepomůže, řekl Jágr k trápení Devils

- Reklama -

Krize New Jersey Devils začíná dosahovat úrovně, se kterou asi nikdo nepočítal. New Jersey prohrává zápas za zápasem a dokonce i soupeře, se kterými by si mělo poradit, nedokáže porazit. Není divu, že už i Jaromír Jágr ztrácí svůj obvyklý optimismus.
Na otázku, zda mužstvu pomůže třídenní vánoční pauza, totiž odpověděl odmítavě. „Přestávka? Nevěřím tomu,“ cituje hráče server nj.com. „Nemůžete mít třídenní pauzu a bez tréninku čekat, že budeme najednou nejlepším týmem na světě? Tomu nevěřím. Věřím v tvrdou práci, v tomhle jsem jiný.“
Jágr však ani nenaznačil, že by měl trenér Pete DeBoer naordinovat ve dnech volna mužstvu víc tréninkových jednotek. S ohledem na přehuštěný kalendář a řadu zraněných to v nejbližších dnech prakticky není možné. „Ne. Máme příliš zraněných a k tomu moc zápasů. Vymyslet další tréninky je teď skoro nemožné.“
Poslední porážku si připsali Devils na svůj účet v úterý proti Carolině. Také nejhorší tým Východní konference byl nad síly Ďáblů. Další utrápený duel plný bránění, zmařených šancí a na závěr neproměněných nájezdů. Postupně v nich selhali Scott Gomez, Mike Cammalleri i Adam Henrique. Soupeři stačila jedna proměněná penalta Chrise Terryho.
„Dáváme velmi málo branek, máme v tomto směru nízké sebevědomí,“ všiml si hráč s číslem 68. „To musí přijít s tréninky. Budeme mít konečně o něco méně utkání, musíme víc potrénovat. Pomůže nám to. Ostatním i mně. Nechci ale mluvit za všechny.“
Trenér vidí hlavní důvody v řadě zraněných a náročném předvánočním kalendáři. „Máme sedm hráčů mimo sestavu a za sebou asi nejtěžší měsíc v téhle sezóně. To už s vámi něco provede,“ řekl kouč.
„Chybí nám hráči,“ přidal se Jágr k DeBoerovi. „Neměli jsme teď čas moc trénovat, chlapi přicházejí a odcházejí… Nechci to používat jako výmluvu, ale tak to je. Skoro každou přesilovku hraju s někým jiným.“
Český hokejový veterán s 20 body stále vede spolu s Adamem Henriquem týmovou produktivitu, bodů má ale hodně málo. Také pět branek se po bezmála polovině sezóně ani zdaleka neblíží loňským výkonům. To dal Jágr 24 gólů.
Trápí se i zbytek týmu, Patrik Eliáš, s 13 body až šestý v týmové produktivitě a s -16 body jeden z nejhorších hráčů v NHL. Pouze Mike Cammalleri je mezi Devils s 11 zásahy v kolonce branek dvojciferný.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -