- Reklama -

Vatanen prodloužil v Anaheimu smlouvu o čtyři roky

- Reklama -

Už od dětství byl fanouškem Ducks, takže když ho v roce 2009 draftovali ve čtvrtém kole, byl radostí bez sebe. Ani po sedmi letech se na vztahu Samiho Vatanena ke kalifornskému klubu nic nezměnilo a dokazuje to i hokejovými službami, které Anaheimu odvádí. Odměnou mu je nová čtyřletá smlouva za 19,5 miliónu dolarů.
„Ducks byli mým oblíbeným týmem už od pěti roků. Tenhle klub jsem vždycky miloval a zamiloval jsem si také tohle místo, počasí a vůbec všechno. Když mě draftovali, splnil se mi sen. Strávil jsem tu čtyři roky a teď mám šanci být tu další čtyři sezóny. Je to velice příjemný pocit,“ svěřil se finský obránce.
Než odešel do zámoří, pobyl ještě nějakou dobu v mateřském JYP Jyväskylä. Za oceánem se poprvé představil v sezóně 2012-13 na farmě Kačerů v Norfolku, po pozvánce do prvního týmu absolvoval v únoru i osm utkání v NHL. Když se o rok později liga ochromená výlukou znovu rozeběhla, měl už Vatanen stálé místo v sestavě.
K dnešnímu dni nasbíral 194 startů, v nichž si připsal 29 branek a 69 asistencí. V posledních dvou letech byl nejproduktivnějším zadákem v mužstvu. Svými výkony si říká také o pozornost stavitelů reprezentace Suomi – zúčastnil se poslední olympiády a dostal pozvánku na Světový pohár.
„Mým plánem je každý rok se zlepšovat a myslím, že se mi to tady v každé sezóně daří. Věřím, že příští rok můžu být ještě lepší a další rok ještě a tak dále. Nemám žádná očekávání, pokud jde o účast v All-Star Game, body nebo něco podobného. Jsem šťastný, když můžu týmu pomoci k vítězství,“ říká skromně.
Když Vatanenovi před dvěma roky vypršela nováčkovská smlouva, podepsal kratší dvouletý kontrakt s průměrným příjmem 1,26 miliónu. Teď si v každé z příštích tří sezón vydělá skoro čtyřikrát tolik, až během ročníku 2019-20 mu mzda klesne „jen“ na 4,5 miliónu.
„Na konci sezóny jsme si řekli, že se pokusíme Samiho udržet, protože je to velice bojovný mladý obránce, který je důležitý pro náš tým. V pátek jsem si zhluboka oddychl, když jsem s ním hovořil o smlouvě a on souhlasil,“ přiznává generální manažer Anaheimu Bob Murray.
Foto: Bridget Samuels / Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -