- Reklama -

Ve čtvrtém útoku lépe než nahoře. Fleischmann má první gól

- Reklama -

Šedesát jedna bodů v první sezóně u Panterů, třicet pět ve zkráceném ročníku. V obou případech nejlepší výkon v týmu. Jenže loni už jen 28 bodů a letos… marné čekání na gól, jediná asistence. Trenérovi Gerardu Gallantovi nakonec došla s Tomášem Fleischmannem trpělivost a v sobotním zápase s Calgary ho posadil na tribunu. Před včerejším utkáním se San Jose ho sice opětovně zařadil do sestavy, jenže až do čtvrté formace. A ejhle, zabralo to.
Ve 44. minutě si český útočník počkal před brankou na přihrávku Shawna Thorntona a lehkou tečí ukončil 21zápasové čekání na gól. Snadná práce, která však nesnižuje míru radosti kopřivnického rodáka.
„Nebyl jsem šťastný, když mě poslali mezi diváky, ale mohl jsem se aspoň nad sebou trochu zamyslet. Musím se zvednou a hrát líp, než jsem hrál předtím. Jsem teď hladový a doufám, že dám  nějaké góly.“ Tahle slova pronesl Fleischmann ještě před úterním duelem (po něm se před mikrofony nepostavil), ale plně odrážejí jeho rozpoložení.
„Vždycky od sebe očekávám víc. Snad už je to za mnou. Nick Bjugstad se taky celou dobu trápil a potom skóroval dvakrát po sobě. Můžu dokázat to samé, pokusím se o to. Je to jenom na mně,“ dodal v rozhovoru pro Sun-Sentinel.
První položku si Fleischmann  může odškrtnout, ke splnění druhé se nabízí páteční zápas s NY Islanders. Rozhodně to nebude snadný soupeř, ale na Floridě po ukončení série tří porážek věří, že jsou schopni zvládnout další těžkou misi. Když dokázali Žraloky zdolat 4:1…
„Dneska jsme předvedli nejlepší šedesátiminutový výkon za celou sezónu,“ těší kouče Gallanta. „Celé mužstvo podalo skvělý výkon. Všechno šlo podle plánu, lépe bych to nenakreslil. Nikdo se dneska jenom nevezl jako pasažér, to potřebujeme. Když budeme hrát takhle, máme šanci porazit spoustu dobrých týmů.“
Otázkou je, kam postaví příště Fleischmanna. Čtvrtá řada, kde mezi českým útočníkem a Shawnem Thorntonem nastupoval Derek MacKenzie, se včera postarala o dvě branky. Gólově se ale prosadila také nově vytvořená elitní formace, v níž Fleischmannovo místo vedle Aleksandera Barkova a Scottieho Upshalla obsadil Tomáš Kopecký.
„Kopy po celou sezónu tvrdě bojuje a zaslouží si to místo. Dal jsem ho k Barkymu, aby se tihle kluci tlačili víc do brány. Až příliš často jsme se drželi v uctivé vzdálenosti. Kopy jde tvrdě do brány, tak jsme  mu chtěli dát příležitost.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -