- Reklama -

Ve čtvrtfinále i s Jágrem. Včera ho trenéři šetřili

- Reklama -

I přes svůj věk patří Jaromír Jágr v české reprezentaci na MS k nejlepším. S o to většími obavami fanoušci registrovali ve včerejším utkání se Švýcarskem jeho odchod do kabin už po dvou střídáních. Po dnešním vyjádření fyzioterapeuta Pavla Koláře můžou usínat klidnější, 43letý útočník by v sestavě pro čtvrtfinálový duel s Finskem neměl chybět.
Předchozí zápas nedokončil Jágr sice ze zdravotních, ale spíše preventivních důvodů. Podle Koláře měl problémy s třísly a přitahovačem kyčelního kloubu, takže po konzultaci lékařů s trenéry bylo rozhodnuto, že pravé křídlo druhé útočné formace je třeba šetřit na důležitější bitvy. Výsledek utkání se Švýcary už na třetím českého národního týmu ve skupině A nemohl nic změnit.


Jaromír Jágr startuje na svém desátém světovém šampionátu. Z předchozích přivezl dvě zlaté (2005, 2010) a dvě bronzové (1990, 2011) medaile. Třikrát byl zařazen do All-Star týmu MS.

Foto: s.yume/flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -