- Reklama -

Ve stopách Gretzkyho. U hráčů obhájil prvenství McDavid

- Reklama -

Ta paralela s Gretzkym se přímo nabízí. Taky hraje za Oilers, na zádech má číslo začínající devítkou, na hrudi kapitánské céčko a sbírá body jak na běžícím pásu. Connor McDavid loni jako jediný pokořil stobodovou hranici a letos přidal ještě osm bodů navrch (41+67), čímž obhájil Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezóny.
Fanshop týmu
A stejně jako loni jej za nejlepšího hráče v lize zvolili také zástupci hráčské asociace NHLPA, tedy samotní hokejisté. Kapitán Oilers si ze středečního galavečera v Las Vegas odnesl podruhé v řadě Ted Lindsay Award. I v tom navazuje na legendu s přezdívkou „The Great One“.
„Je to opravdu něco výjimečného, když vidíte, že k vám ostatní mají takový respekt. Moc to pro mne znamená,“ svěřil se Kanaďan. Směrem k edmontonským fanouškům pak vzkázal: „Děkuji městu Edmonton za trpělivost, kterou s námi má. Budeme zpátky, to vám slibuji.“
Narážel tím pochopitelně na nevydařenou sezónu (z týmového pohledu). Po loňském tažení do druhého kola se od nich letos čekalo hodně, Oilers však vůbec nepostoupili do play-off. Nejlepší hráč soutěže samozřejmě touží po týmovém úspěchu a výsledky klubu si bere hodně osobně. Když už jsme zmínili slavnou devětadevadesátku, ani Gretzky nedokázal dovést Edmonton k poháru hned. I on si nejdřív zažil zklamání z prohry, než si mohl sáhnout na vytoužený Stanley Cup.


Jednadvacetiletý rodák z Richmond Hill v Ontariu dostal od hráčů napříč ligou více hlasů než Nathan MacKinnon z Colorada a Taylor Hall z New Jersey. Hall si vše vynahradil ziskem Hart Trophy, kterou letos McDavid neobhájil, zato MacKinnonovi, podle mnohých velkému favoritovi, středeční ceremoniál malinko zhořknul, když neproměnil ani jednu z nominací na dvě nejprestižnější ceny.
„Jsem šokován. Rozhodně jsem si nemyslel, že ji letos vyhraju. Nepostoupili jsme do play-off. Myslel jsem, že nemám moc velkou šanci,“ říkal překvapený vítěz. „Hart Trophy je významná trofej, nechci, aby to vůči zástupcům médií vyznělo nějak neuctivě. Ale když vás zvolí samotní hráči, znamená to vážně hodně,“ dodal Connor McDavid, který jako první hokejista v historii obhájil Ted Lindsay Award ještě před dvaadvacátými narozeninami.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -