- Reklama -

„Ve Švýcarsku jsme šťastní, že máme takového hokejistu,“ říká o jedničce letošního draftu tenisový král Roger Federer

- Reklama -

Švýcarský tenisový fenomén Roger Federer byl vždy velkým hokejovým fanouškem. Velmi ho tedy potěšilo, když se jeho krajan Nico Hischier stal jedničkou červnového draftu National Hockey League. Talentovaný centr je prvním Švýcarem a sedmým Evropanem v historii, který byl vybrán z prvního místa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ve Švýcarsku jsme šťastní, že máme takového hokejistu. Právě zasedá do startovních bloků a my doufáme, že bude jen lepší a lepší,“ sáhl legendární tenista pro atletický slovník v průběhu interview po čtvrteční pětisetové bitvě s Michailem Južným ve druhém kole US Open.
„Snad bude zdravý. Slyšel jsem o něm jen skvělé věci. Je to dobrý chlap. Neuvěřitelně talentovaný. Lidé mu předpovídají skvělou budoucnost,“ doplnil na adresu osmnáctiletého útočníka New Jersey Devils o osmnáct let starší rodák z Basileje.
Pochvala od tenisového velikána se velmi rychle donesla až k Hischierovi. „Je to něco ohromného slyšet taková slova od Rogera. Už jako malý chlapec jsem mu fandil a nyní o mě řekne něco takového,“ radoval se Hischier. „Doufám, že ho brzo uvidím hrát.“
Roger Federer dobře znám prostředí a mnohá úskalí profesionálního sportu. V rozhovoru se zámořskými novináři se nechal slyšet, že je ochotný podat mladému krajanovi pomocnou ruku, když to bude potřeba.
„Kdyby měl jakékoli otázky, vždycky rád pomůžu,“ nabízí svou pomoc tenisový král. „Jsem rád, že bude hrát tady v okolí New Yorku, je to ohromné místo. Přeju mu všechno nejlepší. Ještě jsme se nepotkali, ale snad se někdy sejdeme.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -