- Reklama -

Ve Washingtonu změnili názor a přivedli hvězdného obránce. Caps získali Kevina Shattenkirka

- Reklama -

Generální manažer Brian MacLellan nedávno řekl do médií, že je se svým týmem spokojený a nemá v plánu žádné velké vylepšování, nakonec ale neodolal. Vypadá to, že nejlepší tým NHL s nejnižším počtem inkasovaných branek může být ještě lepší, takže před uzávěrkou přestupů přišel do Washingtonu ze St. Louis obránce Kevin Shattenkirk.


Bude Vás zajímat: Výměny na poslední chvíli


Osmadvacetiletý zadák Blues byl jedním z nejvýše hodnocených hokejistů, kteří měli být před uzávěrkou přestupů k mání. Také proto ho Capitals nezískali levně. Obětovat za něj museli mladého talentovaného útočníka Zacha Sanforda a centra z nižší soutěže Brada Malonea. K tomu první volbu na draftu 2017 a další podmíněnou volbu. Vedle Shattenkirka dostali ještě brankáře Phoenixe Copleyho, který by měl svými zkušenostmi pomoc farmářskému týmu v Hershey.
„Cítili jsme, že je důležité získat dalšího obránce, abychom rozšířili a zkvalitnili naší sílu na modré čáře,“ řekl generální manažer Caps Brian MacLellan v prohlášení. „Kevin je šikovný obránce, který pomůže našemu týmu jak při hře pět na pět, tak na přesilovce.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Pár slov měl i pro druhého muže, který se tak trochu vrací na místo činu. Pětadvacetiletý brankář Copley už ve farmářském systému Capitals dřív působil. „Jsme potěšeni uvítat Phoenixe zpátky v naší organizaci. Cítíme, že jeho příchod upevní náš brankářský tandem v Hershey.“
Shattenkirk hraje poslední sezónu ze svého čtyřletého kontraktu, který mu vynesl 17 miliónů dolarů, pravoruký obránce si tedy vydělával 4,25 miliónů dolarů ročně. Jako součást obchodu si Blues ponechají 39 procent jeho platu. Nová posila Washingtonu by měla být v sestavě Capitals už v úterý na ledě Madison Square Garden.

Rodák z Greenwich se stane 1. července 2017 nechráněným volným hráčem. Jestli ho Washington nechce ztratit bez náhrady, musí mu do té doby nabídnout novou smlouvu. Washington ve svém postavení určitě nevypadá, že by potřeboval posilovat, nicméně tým zbrojí na play off. Všechno je letos podřizováno tomu, aby Capitals vyhráli Stanley Cup.
MacLellan ještě před pár dny prohlásil: „Nebudeme míchat našimi útoky ani obrannými dvojicemi. Pokud bychom mohli posílit někde na okraji sestavy, uděláme to.“
Posila ze St. Louis rozhodně není hráč na okraj sestavy. Shattenkirk, draftovaný Coloradem v prvním kole roku 2007, nasbíral jako obránce v každé posledních čtyř sezón přes 40 bodů. Povedlo se mu to i letos, kdy má ještě před sebou dost utkání a může tak odehrát nejlepší sezónu v životě. Před odchodem byl se 42 body (11+31) za Vladimirem Tarasenkem druhým nejproduktivnějším hráčem Blues.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -