- Reklama -

Ve winnipežských plánech figuruje spíš Byfuglien než Ladd

- Reklama -

Před sezónou byli mnohými experty označováni za černého koně mezi kanadskými týmy. Po odehrání 48 zápasů jim patří poslední příčka v Centrální divizi a pokud jde o postavení v celé lize, nejsou na tom o moc lépe. A protože do přestupové uzávěrky chybí přibližně měsíc, začínají už kolem Jets obletovat zájemci o služby jejich potenciálních volných hráčů.
Těch má Winnipeg na širší soupisce sedm, větší pozornost poutají především dva. Útočníkovi Andrewu Laddovi vyprší na konci června pětiletý kontrakt za 22 miliónů dolarů, obránci Dustinu Byfuglienovi stejně dlouhá smlouva za 26 miliónů. Udržet oba si Tryskáči zřejmě nebudou moci (ani chtít) dovolit a podle posledních indicií se zdá, že přednost dostane druhý.
Ve prospěch 30letého hokejisty hovoří jeho univerzálnost, může totiž stejně dobře nastupovat v defenzívě i vepředu. Zajímavý pohled v této souvislosti nabízejí statistiky – při shodném počtu startů má Byfuglien jen o jeden bod méně (26 vs. 27), ale v jeho prospěch hovoří dva vstřelené góly navíc (12 oproti 10) a také mnohem lepší čísla v tabulce pravdy (Byfuglien +4, Ladd -9).
Budou tedy ve Winnipegu hledat na závěr základní části hledat nového kapitána (resp. dohrají sezónu bez kapitána a na příští ročník určí nového)?
„Vlastně nevím, v jaké se teď nacházím situaci, pokud jde o novou smlouvu,“ přiznává Ladd. „Tohle je otázka pro obě strany, ale já vám na ni odpovědět neumím.“
Čtvrtý muž draftu 2004 zažil během své kariéry dvě výměny. V roce 2008 odcházel z Caroliny do Chicaga v době přestupové uzávěrky také krátce před doběhem své smlouvy, o dva roky později od Jestřábů do Atlanty na začátku prázdnin ještě s kontraktem na další sezónu.
„Pro každého v mé situaci je samozřejmě nejlepší, když proběhnou jednání o smlouvě a vy i vaše rodina máte jistotu, co bude. To je ideální, ale každý rok tomu tak není. Nebudu prvním ani posledním, kdo si tímhle procesem musí projít. V lize je spousta kluků, kteří to kvůli jednoletým smlouvám zažívají rok co rok,“ říká dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.
Získat další se mu letos s Tryskáči určitě nepovede, ale někde jinde by třeba mohlo…
„Je těžké na to takhle nahlížet, ale jsem už v lize dost dlouho, abych věděl, že stát se může cokoliv. Situace se mění rychle, člověk nikdy neví,“ reaguje Ladd na dotaz na potenciální změnu působiště.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -