- Reklama -

Večer, na který nezapomene. Horvat je novým kapitánem Vancouveru

- Reklama -

Kosatky z Vancouveru nevstoupily do sezóny příliš dobře, když prohrály oba úvodní duely. Včera ale bylo všechno jinak. Byl to jeden z těch večerů, na jaké se nezapomíná.



Canucks se letos poprvé představili před vlastními fanoušky. Prvním domácím zápasem tak oficiálně zahájili jubilejní 50. ročník v historii klubu. A před zápasem uspořádali slavnostní ceremoniál, při kterém oznámili jméno nového kapitána.
Naprosto zaslouženě a podle očekávání padla volba na čtyřiadvacetiletého útočníka Bo Horvata. Toho zástupci Vancouveru draftovali v prvním kole v roce 2013 z celkové deváté pozice. Tento pick před tím obdrželi z New Jersey výměnou za brankáře Coryho Schneidera.
Fanshop týmu
Diváci odcházeli domů naprosto spokojeni. Na vlastní oči viděli několik klubových legend, novým kapitánem se stal jejich oblíbenec a ke všemu rozdrtili Krále z Los Angeles v poměru 8:2. Osmi brankami hráči Vancouveru vyrovnali klubový rekord v počtu nastřílených branek v domácím zahajovacím zápase sezóny.
Když se během slavnostního úvodu objevili na ledě bývalí hráči, dostalo se jim bouřlivých ovací. Nechyběli Daniel a Henrik Sedinovi, Todd Bertuzzi nebo do brankářské výstroje oblečený hrdina z roku 1994 Kirk McLean. K dokonalosti chybělo snad jen jediné jméno – Trevor Linden.
Jeden z nejoblíbenějších hráčů a kapitánů týmu v celé jeho historii a donedávna ještě prezident klubu se této akce neúčastnil. Důvod není znám, ale je pravdou, že se před nedávnem nerozešel s majitelem klubu Aquilinim zrovna v dobrém.


„Byl jsem nervózní. Byl to pro mne výjimečný okamžik a bylo neuvěřitelné mít u toho Daniela a Henrika. Od nich jsem se toho hodně naučil. No a potom jsme odehráli zápas, jaký jsme odehráli, všechny lajny je dneska válcovaly,“ pochvaloval si Bo Horvat.
„Fanoušci byli úžasní, byla tu cítit obrovská energie. Byli jsme připraveni do zápasu vlétnout. Na tenhle večer dlouho nezapomenu,“ vykládal do mikrofonů šťastný kapitán, který si loni stanovil osobní maxima v počtu gólů (27), asistencí (34) i bodů (61).
Šťastný za svého syna byl pochopitelně i jeho táta Tim. „Od chvíle, co byl draftován, se ve Vancouveru cítil vítaný a respektovaný. Miluje to tady a chce pro tyhle fanoušky vyhrávat. Ví, že má kolem sebe výborné spoluhráče a v kabině spoustu skvělých lídrů. On chce být tím, kdo je povede svým příkladem,“ řekl pyšný otec.
Otevřený dopis zaslal novopečenému kapitánovi i další z bývalých kapitánu Nucks – Markus Näslund. „Můžeš se stát prvním kapitánem v historii klubu, který s Canucks vyhraje Stanley Cup. No nebylo by to cool?,“ napsal doslova Näslund.
Snad každý z prostředí okolo klubu vám potvrdí, že Horvat byl pro tuhle roli předurčen. Od chvíle, co do týmu přišel, bral hokej velmi vážně. Dělal a říkal správné věci, staral se o své spoluhráče, tvrdě pracoval v tréninku i v zápasech, příkladně komunikoval s médii, angažoval se v komunitě, zkrátka se choval jako dokonalý profesionál. Brzy bylo zřejmě, že si zaslouží mít písmeno na dresu.
Co myslíte, povede se mu to? Před týmem, který má ve svém středu hráče jako Elias Pettersson, Quinn Hughes, Brock Boeser nebo Bo Horvat, k tomu pár zkušených veteránů a solidní zásobu mladých talentů (Thatcher Demko, Adam Gaudette, Olli Juolevi, Kole Lind apod.), by každopádně měla být úspěšná budoucnost.
Pokud bychom měli soudit podle včerejšího výkonu, mají se fanoušci na pacifickém pobřeží na co těšit. Jejich tým má toho nejlepšího možného lídra.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -