- Reklama -

Vedení St. Louis propustilo trenéra Hitchcocka. Nahradí ho Mike Yeo, dřívější lodivod Minnesoty

- Reklama -

Generální manažer St. Louis Blues Doug Armstrong provedl nečekaný tah – vyhodil kouče Kena Hitchcocka, který Bluesmanům šéfoval od listopadu 2011, kdy nahradil Davise Paynea. Na jeho místo usedne Mike Yeo, jenž měl podle původního plánu převzít kormidlo St. Louis až v nadcházející sezoně.
„Je to pro mě hodně těžký den. Učinil jsem složité rozhodnutí. Teď je to na Mikeovi, což mě moc těší. Pro Mikea je to velký den, pro naše hráče znovuzrození… Jsme nadšení,“ prohlásil Armstrong.
„Hitch“ měl na lavičce Blues skončit po této sezoně; 31. května minulého roku podepsal jednoletou smlouvu. Třináctého června najal Armstrong Yea na pozici asistenta kouče, s tím, že převezme otěže týmu od ročníku 2017-18. Jenže jak se ukázalo v tomto případě, někdy nemá cenu plánovat věci příliš dlouho dopředu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je v Síni slávy a patří mezi mé nejlepší přátele. Ale věci se ve sportu mění. Mluvil jsem s ním včera po zápase (St. Louis doma podlehlo 3:5 Winnipegu; pozn. aut.). Je to hodně komplikované. Ken je pravděpodobně můj nejlepší přítel. Během vánoční pauzy jsme spolu hodně mluvili a cítil jsem, že… Chcete do toho dát úplně všechno, aby to fungovalo. Nehráli jsme tak, jak jsme měli,“ uvedl Armstrong.
„Sice jsme vyhrávali a působili jsme jako dobré mužstvo, ale… Nevím, jestli to, co řeknu, bude znít smysluplně, ale neprohráváme se ctí. Přišlo mi, že jsme hráli nazdařbůh. Podle mě toho od sebe musíme chtít víc. Naše výsledky nejsou moc směrodatné,“ myslí si generální manažer St. Louis.
Tým z amerického státu Missouri měl pod Hitchcockovým vedením následující bilanci – 248 výher, 124 porážek a 41 proher v prodloužení nebo po nájezdech. V play-off si připsal 20 výher a 27 porážek. Nejvýraznější úspěch na lavičce Blues zažil vítěz Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra roku 2012 v uplynulé sezoně, kdy St. Louis dokráčelo až do finále Západní konference, kde nestačilo na Žraloky ze San Jose.
Obránce Alex Pietrangelo: „Tohle je budíček. Je na čase začít pracovat jako tým a hrát takovým způsobem, jaký je potřeba.“


„Nesu zodpovědnost za to, že jsme sjeli z cesty a musím udělat vše proto, abychom se na ní vrátili. Musí se z nás zase stát mužstvo. Musíme začít dělat věci s hrdostí, abychom se zlepšili,“ tvrdí Armstrong.
Na Hitchcockovo místo usedl Mike Yeo, jenž vedl Minnesotu Wild v letech 2011 až 2016. „Mám smíšené pocity, v první řadě musím poděkovat Kenovi za vše, co odvedl. Choval se ke mně skvěle, hodně jsem se toho od něj naučil. Moc si toho vážím, a necítím se úplně nejlépe, že usedám na jeho místo,“ řekl Yeo.
„Mám před sebou důležitou práci, kterou nemůžu brát na lehkou váhu. Když se podívám na seznam lidí, kteří Blues trénovali přede mnou, vyplňuju velkou mezeru. Těším se na tu výzvu. Těším se na spolupráci s mužstvem. Věřím mu. Vím, že před sebou máme hodně práce. Ale jsem z kluků nadšený a jsem připravený začít na všem pracovat,“ doplnil natěšený Yeo.
Mike Yeo trénoval Divočáky v rozmezí let 2011 až 2016; v únoru 2016 byl vyhozen poté, co Minnesota prohrála 13 ze 14 zápasů

- Reklama -
- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -