- Reklama -

Vedení Toronta zareagovalo na sérii špatných výsledků a propustilo trenéra Randyho Carlylea

- Reklama -

Činovníci Toronta Maple Leafs propustili hlavního trenéra Randyho Carlylea. V úterý časně ráno východoamerického času o tom informoval viceprezident a generální manažer kanadského celku David Nonis.
„Chtěl bych Randymu poděkovat za obětavost a všechnu tu tvrdou práci, kterou pro náš klub odvedl,“ uvedl v prohlášení na klubovém webu David Nonis.
Randy Carlyle skončil po sobotní prohře ve Winnipegu, což byla už sedmá porážka Maple Leafs v posledních devíti zápasech a znamenala pád týmu na osmé místo v tabulce Východní konference. Listy mají na kontě 45 bodů ze 40 utkání.
„Nikdy to není jednoduché rozhodnutí (výměna trenéra), ale naše mužstvo se neubíralo správným směrem a my jsme cítili, že je nutná okamžitá změna,“ vysvětlil Nonis vyhazov osmapadesátiletého rodáka ze Sudbury.
Šéfovi Maple Leafs se nelíbilo, že tým pod taktovkou zkušeného lodivoda provázely nevyrovnané výkony. „V úvodu sezóny jsme měli několik povedených období a mysleli jsme si, že budeme konzistentním týmem, jakým jsme chtěli být. Jenže to se nestalo a my už nemůžeme déle čekat. Cítíme, že jsme se dostali do bodu, kdy je potřeba udělat změnu,“ zopakoval Nonis.
Ve středečním utkání proti Washingtonu Capitals povedou Toronto asistenti Peter Horachek a Steve Spott. Prvně jmenovaný působil v minulosti u Panterů z Floridy, po odvolání Kevina Dineena byl i hlavním trenérem (2013-14). Předtím deset sezón pracoval jako asistent Barryho Trotze v Nashvillu. Spott v ročníku 2013-14 koučoval farmářský tým Toronto Marlies (AHL).
„Máme dva kvalitní trenéry, kteří pozici hlavního kouče znají a budou stát na střídačce zítra večer,“ sdělil Nonis. „V nejbližších dnech si oba rozdělí kompetence, protože k tomu dnes nebyl prostor.“
Randy Carlyle přišel do organizaci Maple Leafs na začátku března 2012, kdy nahradil odvolaného Rona Wilsona. V čase zbývajícím do konce základní části toho už moc dokázat nemohl, v následující zkrácené sezóně ale dostál své reputaci. Ze 48 utkání jeho svěřenci vyhráli 26 a poprvé od roku 2004 postoupili do play off.
Loni to bylo kvůli katastrofálnímu výpadku v závěru základní části horší. Toronto prohrálo dvanáct z posledních čtrnácti zápasů a přišlo o postup do vyřazovacích bojů. K zařazení mezi šťastnou osmičku chybělo Maple Leafs devět bodů. Carlyle neúspěch přežil a Leafs mu v květnu dokonce prodloužili kontrakt ještě o další dva roky.
„Není to jen o trenérovi (bilance Carlylea s Leafs je 91-78-19). Všichni neseme díl odpovědnosti za dnešní situaci, hráče nevyjímaje. Udělali jsme to pro zlepšení našeho mužstva. Neházíme ručník do ringu. Tento tým má šanci udělat dobré věci a dnešek byl jen první krok ve snaze obrátit všechno směrem, kterým se potřebujeme ubírat,“ míní Nonis.
V minulosti stál Carlyle i na střídačce Winnipegu, Washingtonu, Anaheimu či Manitoby v nižší zámořské AHL. V roce 2007 dovedl Kačery z Anaheimu k zisku nejcennější hokejové trofeje Stanley Cupu. V době aktivní kariéry v NHL, kterou prožil v Torontu, Pittsburghu a Winnipegu, skončila v jeho držení v roce 1981 (během angažmá u Penguins) Norrisova trofej.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -