- Reklama -

Vegas Golden Knights: Nechceme kvantitu, ale kvalitu

- Reklama -

Generální manažer Las Vegas se nemůže dočkat. George McPhee se těší, až NHL odhalí listinu chráněných hráčů pro nadcházející rozšiřovací draft. Jak prohlásila liga ve středu, každý tým musí oznámit seznam svých chráněných hokejistů 18. června. Golden Knights oznámí svůj seznam třiceti vybraných borců o tři dny později, 21. června.
„Je to příjemné pro fanoušky,“ řekl McPhee ve čtvrtek. „Vyvolá to spoustu spekulací o tom, co by se mohlo stát. Fanoušci budou sledovat, kteří hráči zůstali chránění a kteří ne.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Generální manažer nového týmu bude s jeho skauty velmi detailně sledovat celý průběh play off, aby věděli o každém hráči co nejvíc. „Musíte o hokejistech vědět všechno,“ objasňuje McPhee. „Výkony hráčů mezi základní částí a play off se mění. Je třeba je sledovat a vypozorovat, jakým směrem se budou ubírat.“
„Musíte být maximálně komplexní ve všech souvislostech. Domácí výkony, výkony venku, důležité porážky, důležité výhry, utkání základní části, play off, čtvrtá lajna, první lajna, kde přesně hráč nastupuje a jak na tom postu vypadá. Jak akceptuje výzvy, kterým musí čelit?“ vysvětluje podrobně systém práce pozorování hokejistů George McPhee.


Skauti Las Vegas se samozřejmě soustředí také na hráče mimo NHL, zejména v nižších zámořských soutěžích a v Evropě. Jediným podepsaným hráčem nového klubu je zatím od 6. března Reid Duke z juniorské Western Hockey League.
„Musíme mít jistotu, že když dáme někomu kontrakt, bude na NHL mít. Chcete přece, aby hráli NHL, a chcete, aby ji hráli dobře. Nač je jinak podepisovat?“ pokračuje McPhee. „Nebudeme mrhat kontrakty. Ohledně podepisování smluv chceme být soudní.“

- Reklama -


„Když to bude znamenat podepsat jediného hráče, podepíše jednoho. Když tři, podepíšeme tři. Hodně ale pochybuji, že by jich bylo pět nebo šest. Musí to být správný typ na správné místo. Snažíme se hledat hráče, kteří mohou být pro NHL přínosem.“
Pokračuje také hledání nového trenéra, na tento post ale není žádný spěch. „Vrátíme se k tomu někdy v srpnu a uvidíme, jak se to do té doby vyvine,“ nechává McPhee místo kouče otevřené.
Základ týmu získá Las Vegas v rozšiřovacím draftu. Stávající kluby si budou smět chránit sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře. Každý hráč s no-movement klauzulí musí být chráněn, pokud se této klauzule sám nezřekne. Vegas si musí vybrat nejméně čtrnáct útočníků, devět obránců a tři brankáře. Hodnota jejich smluv musí být nejméně 60 procent letošního platového stropu (zhruba 43,8 miliónů).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -