- Reklama -

Velká síla v útoku. Oilers ale výrazně posílili také obranné řady

- Reklama -

Je prakticky jisté, že Edmonton vkročí do nadcházející sezóny silnější v obraně a na postu brankáře. Jednak na modré čáře i v brankovišti vydatně posílil, jednak je tu jeden smutný fakt. Když jste byli v loňské sezóně v průměru obdržených branek třicátí v NHL, tak to prostě už nemůže být horší. Pokud se budete jen trochu snažit, můžete se jen zlepšit.
Generální manažer Peter Chiarelli rozjel v létě posilování na potřebných postech ve velkém. Na trhu volných hráčů podepsal Andreje Sekeru, výměnami získal Griffina Reinharta, Erica Grybu a Cama Talbota.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro tým, který loni inkasoval v průměru 3,27 branek na utkání, to jsou důležité kroky. Nikdo zatím neví, jak se pod novým koučem Toddem McLellanem ofenzivní letce Oilers povede, stabilizovat obranné řady je tedy základ.
„Jsem šťastný, že jsme získali brankáře,“ řekl k úlovku Cama Talbota Chiarelli. „Pro Rangers letos odvedl opravdu hodně, když byl Henrik Lundqvist mimo hru. To mě rozhoupalo k rozhodnutí,“ dodal.
Jezdci se nemuseli ničeho obávat, když ztratili v uplynulé sezóně na delší dobu zraněného Lundqvista. Cam Talbot předváděl vynikající výkony, zaznamenal bilanci 21 výher a 13 porážek, průměr obdržených branek 2,21, procento úspěšnosti zákroků 92,6.
Jak se mu bude nově dařit mezi mnohem méně zodpovědnými Olejáři, ukáže čas. Ben Scrivens, Viktor Fasth i Devan dubnyk dobře ví, jaké to je chytat v týmu, jemuž se nedaří.
Snad pomohou také nové tváře v obraně. Talbot tomu věří. Nejdřív prý bude nutné si na sebe vzájemně zvyknout. Všichni si budou muset sednout ve svých nových rolích. Talbot rozhodně věří, že tým je na správné cestě a on sám je připravený stát se jeho jedničkou.
„Jdeme správným směrem, provedli několik pohybů v obranných řadách,“ řekl bývalý gólman Rangers. „Bude to výzva poznat nový systém, novou partu hráčů, jak bude hrát obrana… Výzvou bude také to, jestli se dokážu vyrovnat s pozicí jedničky.“
Věc, která Talbotovi přestup usnadní, bude určitě obrovská síla v ofenzivě. Edmonton má ve svých řadách několik vysoko draftovaných hráčů, které letos posílí ještě talentovaný Connor McDavid. Pokud začnou mladíci konečně odvádět odpovídající výkony, bude to paráda.
„Pan Chiarelli mi volal a říkal, že je ten správný čas stát se Olejářem a přesně tak na to pohlížím. Connor McDavid, Taylor Hall, Jordan Eberle – jsem nadšený, že mohu být v týmu s tolika šikovnými hráči,“ uzavírá Cam Talbot.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -