- Reklama -

Velká vzpruha pro Chicago, na Nashville vyrukují i s Kanem

- Reklama -

Noční můra fanoušků Predators se vyplnila. Útočník Blackhawks Patrick Kane v úterý oznámil, že je připraven nastoupit do prvního zápasu konferenčního čtvrtfinále mezi Chicagem a Nashvillem.
Ze souboje o Art Ross Trophy vyřadila buffalského rodáka operace zraněné klíční kosti. Zákrok podstoupil 25. února a doba rekonvalescence se odhadovala zhruba na tři měsíce. Držitel dvou Stanley Cupů (2010, 2013) a Conn Smythe Trophy (2013) má ale tuhý kořínek a po úterním tréninku se novinářům pochlubil nejen svým zdravotním stavem, ale také novým sestřihem pro play-off.

„Své rozhodnutí jsem samozřejmě konzultoval s managementem, abych se ujistil, že jsou se mnou v tomhle na jedné vlně a nemají pocit, že bych něco uspěchal,“ citoval Kaneova slova Mark Lazerus z deníku Chicago Sun-Times. „Vypadal dobře, cítil se dobře a zdravotně je v pořádku. Pro nás všechny je to báječná zpráva,“ dodal kouč Chicaga Joel Quenneville.


Pro Kanea se nejedná o úplně novou situaci. Minulou sezónu zmeškal posledních 12 utkání základní části se zraněním v dolní části těla. V prvním kole vyřazovacích bojů proti St. Louis ale zaznamenal tři góly a stejný počet asistencí. O podobný comeback může usilovat už od středy, kdy série mezi Chicagem a Nashvillem začíná.
Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -