- Reklama -

Velké zklamání v Calgary. Kapitán a nejlepší hráč Mark Giordano je do konce sezóny mimo hru

- Reklama -

Skoro týden čekali fanoušci napjatě na zprávu upřesňující vážnost zranění Marka Giordana. Kapitán Calgary chybí od 25. února se zraněním „v horní části těla“. Když se kouřová clona kolem lídra Flames rozestoupila, poskytnuté informace nemohly být horší. Giordano bude Plamenům chybět v celém zbytku probíhající sezóny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejlepší hráč Flames v tomto ročníku má natrženou šlachu na levém bicepsu. Zranění si přivodil v závěru utkání s New Jersey minulou středu. S odvoláním na klubové zdroje bude rehabilitace a léčení po operaci trvat čtyři až pět měsíců.
Hráči Calgary srdnatě bojují o účast v play off a ztráta elitního zadáka pro ně bude bolestivá. „Bohužel nemám dobré zprávy,“ vzkázal fanouškům smutným tónem generální manažer Brad Treliving. „Je to natržená šlacha…“
„Gio prozkoumal všechny cesty, jestli by to nešlo zvládnout bez této procedury, jestli by nemohl nějakým způsobem dál hrát, nějak by si to třeba nesedlo. Nebudeme s ním nic riskovat. Neexistuje možnost, že by mohl hrát. Tohle je jediná varianta, která nám zbyla,“ dodal smutně klubový šéf.
Giordano hrál svou životní sezónu. Dlouho vedl kanadské bodování obránců, ještě v tuto chvíli ztrácí pouze jeden bod na Krise Letanga. V 61 zápasech má na kontě 48 bodů (11+37). Je srdcem a duší týmu, který patřil od začátku ročníku k překvapením Západní konference. Náročný závěr sezóny teď bude muset mužstvo Plamenů zvládnout bez něj.
„Byl zničený, zničující je to i pro nás,“ řekl Treliving. „Můžeme zareagovat dvěma způsoby. Svěsit hlavy nebo je zvednout a říct si, co provedeme. Pro Marka je to hrozné. Situaci, kdy na konci sezóny takhle tlačíme, tady dlouho nezažil. Jsou to ty nejzábavnější zápasy. On je srdcem našeho týmu. Byl z toho opravdu zdrcený.
Hodně jsme se s ním bavili a jsme připraveni všechny další kluky nabudit. Zatím se nám to moc nedaří, ale směřujeme k tomu. Není to, co bychom chtěli, ale musíme se s tím umět vyrovnat.“

Giordano by měl podstoupit operaci tento týden, se sdělovacími prostředky se má teprve setkat. Treliving naznačoval, že se pokusí ještě do uzávěrky přestupů sehnat do obranných řad nějakou posilu, ovšem jedině tehdy, pokud bude celý obchod dávat smysl. Jelikož generální manažer nakonec nikoho nepřivedl, odpovídající nabídku asi nedostal.
„Tu díru nelze zaplnit, ale můžeme ji nějak zazáplatovat. Poslední tři dny jsme se o to snažili,“ pokračoval Treliving. „Rozšířili jsme sestavu o Davida Schlemka přes waiver, to ale určitě není náhrada za Marka. Když vidíte uskutečněné trejdy, nesmíte reagovat přehnaně. Musíme se s tím nějak poprat.“
Foto/photo by: Sarah A.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -