- Reklama -

Velký hokejový návrat? Pamětníkům NHL možná zaplesá srdíčko

- Reklama -

Hartford Whalers jsou v NHL stále pojmem, přestože už více než 20 let s tímto názvem žádný celek nevystupuje. Nyní to vypadá, že se odkaz Velrybářů, kteří se na konci 90. let stěhovali do Raleigh v Severní Karolíně, znovu dostává do popředí.
Novou vlnu zájmu odstartoval majitel Caroliny Tom Dundon, jenž nedávno prohlásil, že by rád na svých hráčích občas viděl trikoty z éry Whalers. Jeho afinita ke kdysi slavnému celku je tak velká, že jsou dresy Hartfordu dostupné ke koupi během domácích zápasů Hurricanes.
Guvernér státu Connectitut Dannel P. Malloy však zašel ještě dál. Rád by přilákal Dundonův tým zpět do Hartfordu.
„Jak nepochybně vítě, sláva Whalers zůstává v Connecticutu a jeho okolí stále silná,“ stojí v oficiálním dopise, který Malloy adresoval Dundonovi. Pro začátek nabízí guvernér Carolině možnost odehrát soutěžní duel na fotbalovém stadionu Rentschler Field.


To ale není všechno. Malloy v listu naznačuje, že by se klání Hurricanes mohla hrát v místní hale XL Center. Politik je přesvědčený o tom, že Connecticut nabízí silnější fanouškovské zázemí než Severní Karolína.
„Hartford je pro Hurricanes mnohem životaschopnější dlouhodobý domov než Raleigh,“ stojí v dopise. Malloy tak naráží na fakt, že Carolina patří mezi stálice klubů s nejmenšími návštěvami v NHL.
Ani minulost na řece Connecticut však nebyla zcela růžová.
Jedním z důvodů stěhování Whalers, kteří působili v NHL v letech 1979 až 1997, byla právě slabá návštěvnost. V závěrečné sezóně 1996/97 dosahovala pouhých 13 680 diváků.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -