- Reklama -

Velký tým, skvělí hráči. Židlický má jasno, Detroit je správnou volbou

- Reklama -

V novém dresu se poprvé představí až dnes večer proti NY Rangers, ale první trénink v Detroitu už má Marek Židlický za sebou. Hned při vstupu do Joe Louis Areny se český obránce utvrdil v tom, že zrušení no-trade klauzule ve smlouvě s New Jersey bylo krokem správným směrem.
„Když jsem sem vstoupil, bylo to něco neskutečného. Koukáte na obrazy a všechno ostatní na stěnách a cítíte přitom historii. Proto jsem tady, chci si užívat zápasů,“ vyznal se novinářům. „Když se řekne Red Wings, napadne mě: velký tým, velká jména, skvělí hráči, dobrý hokej. Detroit je velké město, velké hokejové město.“
Osmatřicetiletý veterán do něho jako soupeř zavítal už mnohokrát a utkání proti Rudým křídlům pro něho byla malým hokejovým svátkem.
„Hrál jsem tu už mockrát a vždycky jsem si to užíval. Byly to těžké zápasy, Detroit je jedním z top týmů. Proto jsem tady,“ dodává. „Udělám všechno proto, abych se stal součástí týmu a pomohl mu předvádět dobrý hokej.“
Trenér Mike Babcock s Židlickým počítá do obranné dvojice k Brendanu Smithovi, český veterán bude dostávat prostor také při přesilovkách. „Je to bojovník. Dokáže vystřelit i tvořit hru, má ofenzivní schopnosti. Myslím, že pro nás bude velkou  posilou,“ hodnotí nového svěřence úspěšný kanadský kouč.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stejně pochvalně se vyjadřuje také o druhé posile, kterou mu v pondělí přivedl generální manažer Ken Holland – útočníku Eriku Coleovi, bývalém hráči Dallasu.
„Eric dokáže hrát v tempu a umí vystřelit. Má za sebou povedenou sezónu. Má patřičné fyzické parametry, takže je těžké ho odstavit od puku,“ říká Babcock. „Jsme nadšeni z obou. Z obou by se měli stát naši prominentní hráči. Nějakou chvíli možná potrvá, než si přivyknou, ale budou důležitými prvky našeho mužstva.“
Také s Colem počítají v Detroitu na přesilovky, jen v jiné formaci, než v které bude nastupovat Židlický. Stane se parťákem Henrika Zetterberga (jakmile dostane kapitán Wings zotavující se po úrazu hlavy od lékařů svolení k návratu do akce) a Justina Abdelkadera.
„Jsou horší místa, kde jsem mohl při přestupu skončit. Mám štěstí, že dostanu šanci tady,“ řekne s pousmáním vítěz Stanley Cupu z roku 2006 s Carolinou.
„Když jsme tady byli o čtyři roky dříve, poznal jsem, jak tahle hala vypadá během play off,“ vzpomene na rok 2002, kdy Hurikáni ve finále Detroitu podlehli. „Je tu skvělá atmosféra. Jaro je pro hokej ten nejlepší čas v roce, z play off si člověk odnáší nezapomenutelné zážitky. Spousta kluků tady v šatně si to prožívá rok co rok a já jsem nadšený, že se mě to také bude týkat.“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -