- Reklama -

Věřím, že dokážu odehrát celou sezónu bez zranění, říká možná jednička draftu Nolan Patrick

- Reklama -

Nejen fanoušci byli po draftové loterii překvapení. Ani Nolan Patrick, potenciální jednička draftu, neskrýval šok. První volbu dostali New Jersey Devils, ačkoli měli jen 8,5 procentní šanci. Druhá bude na tahu Philadelphia Flyers, třetí si budou vybírat zástupci Dallasu Stars.
„Jsem docela nadšený z toho, kdo bude vybírat mezi prvními, měl by to být opravdu zábavný den,“ řekl Patrick v XM Hockey Radio.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Draft National Hockey League proběhne tento rok 23.-24. června v Chicagu. Osmnáctiletý rodák z Winnipegu byl dotázán, zda už si zkoušel představit, jak přetahuje přes hlavu dres některého z prvních dvou týmů. New Jersey i Philadelphia patří k zavedeným klubům NHL.
„Trochu jsem nad tím přemýšlel. Mám pár kamarádů, kteří teď pro Devils nebo Flyers hrají. Útočník John Quenneville nastupuje za New Jersey, obránce Ivan Provorov za Philadelphii. Vyměnil jsem si s nimi několik textovek, všichni jsme se shodli, že by bylo zábavné spolu hrát.“
„Upřímně ale musím říct, že budu poctěn nastupovat kdekoli,“ dodal Patrick.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Patrick hrál s Quennevillem a Provorovem dva roky v Brandonu ve Western Hockey League. Všichni tři byli loni důležitým důvodem, proč se stali White Kings šampióny WHL. Quenneville a Patrick nosili v této sezóně na dresu jako zvolení lídři áčko.
Loni nasbíral talentovaný útočník v 72 zápasech 102 bodů (41+61) a v sedmnácti letech byl pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Letos ho trápily zdravotní problémy. V létě absolvoval operaci kýly. Po ní odehrál pět utkání a znovu si přivodil zranění v horní polovině těla, které ho drželo mimo hru do ledna. Nakonec odehrál jen 33 utkání a vizitkou 46 bodů (20+26). V play off opět nenastoupil kvůli potížím ve spodní polovině těla.

Ve 163 utkáních WHL nasbíral celkem 205 bodů (92+113). Kluby NHL ale mohou mít oprávněné obavy o hráčovo zdraví. „Jsem stoprocentně zdravý,“ ujišťuje všechny Patrick. „Moc lidí nevědělo, čím jsem procházel. Pro mě to znamenalo, že musím zůstat pozitivní a všechno to překonat. Věřím, že můžu odehrát celou sezónu bez zranění. Věřím ve svoje schopnosti.“
Loni v play off nasbíral 30 bodů (13+17) ve 21 zápasech a dělil se o místo nejproduktivnějšího hráče pohárových bojů. Dostal cenu také cenu pro nejužitečnějšího hráče play off. Když se sečtou všechny zápasy v sezóně s těmi, které odehrál za juniorku kanadského národního týmu, nastoupil Patrick v minulé sezóně k 107 utkáním. Což je extrémní porce. Letos odehráli White Kings v play off jen čtyři utkání, jejich elitní borec v nich chyběl.
Nolan Patrick je synem bývalého útočníka NHL Stevea Patricka a synovcem bývalého obránce NHL Jamese Patricka. Oba měli vliv na jeho hráčský vývoj.
„Hodně mi pomohli, ale nakonec budou týmy stejně vybírat podle toho, koho budou zrovna potřebovat. Jméno mi trochu pomáhá, ale nevím, jestli pomůže i na draftu. Bude to nicméně určitě velký den pro mě i rodinu. Jako kluk o něm sníte. Teď se musím hlavně soustředit na to, abych byl co nejlépe připravený.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -