- Reklama -

Vermette je pro Arizonu nepotřebný, Coyotes ho vyplatí ze smlouvy

- Reklama -

Dny Antoinea Vermettea v Arizoně jsou sečteny. Coyotes se rozhodli vyplatit čtyřiatřicetiletého centra ze smlouvy. Rodák ze Saint-Agapit tak v příštích dvou letech dostane dvě třetiny z ještě rok platného kontraktu na 3,75 miliónu dolarů, Kojotům se bude každoročně odečítat z platového stropu 1,25 mil. USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Abychom dopřáli našemu týmu větší flexibilitu, museli jsme učinit toto těžké rozhodnutí. Díky tomuto kroku dostanou šanci někteří naši talentovaní mladí hráči (Dylan Strome, Christian Dvorak),“ uvedl generální manažer Arizony John Chayka ve svém prohlášení.
Vermette se stane v National Hockey League nechráněným volným hráčem a bude si moci vybírat z nabídek jiných klubů. „Antoine se zachoval prvotřídně. Děkujeme mu za všechno, co udělal pro naši organizaci na ledě i mimo něj a přejeme mu vše nejlepší do budoucna,“ řekl Chayka.
Kanadský hokejista odehrál v základní části nejlepší hokejové soutěže světa za Ottawu, Columbus, Phoenix/Arizona a Chicago 910 utkání a připsal si 471 bodů za 211 branek a 260 asistencí. V play off má vítěz Stanleyova poháru s Blackhawks z roku 2015 na kontě 78 zápasů a 25 bodů za 13 tref a 12 přihrávek.
Foto/Photo by: 5of7

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -