- Reklama -

Versteeg pověsil brusle na hřebík

- Reklama -

Dvojnásobný držitel Stanley Cupu Kris Versteeg oznámil v úterý konec profesionální kariéry.
„Byla to parádní jízda,“ uvedl 33letý útočník ve svém prohlášení. „Byl jsem dítě z North Lethbridge, které hrálo hokej každý den na ulici a snilo o NHL.“

Tahle COOL trička NHL chceš!


Versteeg strávil ve slavné lize 11 sezón, přičemž naposledy v ní naskočil na led v sezóně 2017/18. Poslední dva ročníky vystřídal tři evropské celky a to Omsk, Växjö a Nitru.
Rodák z Alberty, jehož draftovali Bruins v roce 2004 ze 134. místa, byl součástí úspěšného mančaftu Blackhawks v letech 2010 a 2015 a slavnou trofej si tak mohl potěžkat rovnou dvakrát.
Během jízdy za Pohárem v play-off 2010 odehrál 22 utkání se ziskem 14 bodů. Před druhým velkolepým úspěchem o opět let později oblékal trikoty Toronta, Philadelphie a Floridy.

Velikonoční nadílka fandům NHL! Klikni si pro slevu

Po „zlatém ročníku“ se už jeho kariéra nerozvíjela, když v rychlém sledu putoval z Chicaga přes Carolinu a Los Angeles do Calgary.
Na svém kontě má v NHL čtyři 20brankové a dvě 50bodové sezóny. Celkem odehrál 643 zápasů, v nichž nasbíral 358 bodů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -